Αρκετά κινηματογραφικά έργα αναμένεται να κερδίσουν την προσοχή του Πατρινού κοινού το προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για ταινίες που απευθύνονται σε όλα τα γούστα ενώ ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει το πολυαναμενόμενο αριστούργημα του Γιώργου Λάνθιμου "Τhe Favourite" το οποίο είναι υποψήφιο για δέκα όσκαρ.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα προβληθεί στην Odeon entertainment της Πάτρας μέσα στο Φεβρουάριο και το Μάρτιο:

Η Ευνοούμενη

Περίληψη

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Άννας και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της…

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Ηθοποιοί: Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ, Τζο Άλγουιν, Μαρκ Γκάτις, Τζέιμς Σμιθ
Διάρκεια: 120 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική/Βιογραφική/Κωμωδία

Ημερομηνία Εξόδου: 7 Φεβρουαρίου 2019


Ο Χαρισματικός

Περίληψη

Η Σάρα (η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και βραβείο Emmy Τέιλορ Σίλινγκ) αρχίζει να πιστεύει πως ο γιος της Μάιλς κυριεύεται από υπερφυσικές ή ακόμα σατανικές δυνάμεις. Ανησυχώντας για την ασφάλεια της οικογένειάς της, η Σάρα καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο μητρικό ένστικτο που την προτρέπει να προστατεύσει τον Μάιλς και την απεγνωσμένη ανάγκη της να ανακαλύψει τι έχει φέρει στην επιφάνεια τη σκοτεινή του πλευρά. Η Σάρα θα αναζητήσει τις απαντήσεις στο παρελθόν, σε μια άγρια διαδρομή όπου η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αντίληψη και την πραγματικότητα θα γίνει τρομακτικά θολή.

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Νίκολας Μάκ Κάρθι
Ηθοποιοί: Τέιλορ Σίλινγκ, Κολμ Φιόρε, Μπρίτανι Άλεν, Ντέιβιντ Κόλσμιθ, Τζάκσον Ρόμπερτ Σκοτ, Μπρίτανι Άλεν, Πίτερ Μούνεϊ
Διάρκεια: 89 λεπτά
Είδος ταινίας: Τρόμου

Ημερομηνία Εξόδου: 7 Φεβρουαρίου 2019


Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης

Περίληψη

Από τους οραματιστές δημιουργούς Τζέιμς Κάμερον (AVATAR) και Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ (AMAΡΤΩΛΗ ΠΟΛΗ), έρχεται η ΑΛΙΤΑ: Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, μια επική περιπέτεια για την ελπίδα και τη δύναμη. Όταν η Αλίτα (Ρόζα Σάλαζαρ) ξυπνά χωρίς να θυμάται ποια είναι σε έναν μελλοντικό κόσμο που δεν αναγνωρίζει, την περιμαζεύει ο Ίντο (Κριστόφ Βαλτς), ένας ευγενικός επιστήμονας που αντιλαμβάνεται ότι κάπου μέσα σε αυτό το ανθρωποειδές κρύβεται η καρδιά και η ψυχή μιας νεαρής γυναίκας με ξεχωριστό παρελθόν. Καθώς η Αλίτα μαθαίνει να περιπλανιέται στη νέα της ζωή και στους επικίνδυνους δρόμους της Άιρον Σίτι, ο Ίντο προσπαθεί να την προφυλάξει από το αινιγματικό παρελθόν της, τη στιγμή που ο «περπατημένος» νέος της φίλος Χιούγκο (Κίαν Τζόνσον) είναι διατεθειμένος να τη βοηθήσει να ξυπνήσει τις μνήμες της. Μόνο όταν οι φονικές και διεφθαρμένες δυνάμεις της πόλης καταδιώκουν την Αλίτα, εκείνη ανακαλύπτει ένα στοιχείο για το παρελθόν της – έχει μοναδικές πολεμικές ικανότητες και αυτοί που είναι στην εξουσία θα κάνουν τα πάντα για τις υποτάξουν. Αν καταφέρει να τους ξεφύγει, ίσως να είναι το κλειδί για τη σωτηρία των φίλων της, της οικογένειάς της και του κόσμου που έμαθε να αγαπά.

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ
Ηθοποιοί: Ρόζα Σάλαζαρ, , Κριστόφ Βαλτς, Τζένιφερ Κόνελι, Μαχερσάλα Αλί, Εντ Σκρέιν, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Κίαν Τζόνσον
Διάρκεια: 125 λεπτά
Είδος ταινίας: Επιστημονικής Φαντασίας

Ημερομηνία Εξόδου: 14 Φεβρουαρίου 2019


Corgi: Το Σκυλάκι της Βασίλισσας

Περίληψη

Το τρυφερό animation ακολουθεί την συναρπαστική περιπέτεια του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της βασίλισσας, ο οποίος έχει χάσει τα ίχνη της. Στο δρόμο του θα συναντήσει ένα κλαμπ κυνομαχιών, όπου σκύλοι κάθε ράτσας αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του για να βρει τη βασίλισσα, ο Ρεξ θα ερωτευτεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό. Με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από 20 εκατομμύρια δολάρια, το «The Queen's Corgi» είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα του Μπεν Στάσεν, πρωτοπόρου του 3D animation στην Ευρώπη, γνωστός από τα: «Οι Περιπέτειες του Σάμμυ: Το Μυστικό Πέρασμα», «Το Μαγικό Σπίτι», «Ροβινσώνας Κρούσος» και «Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα».

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Βίνσεντ Κέστελουτ
Ηθοποιοί (φωνές):
Διάρκεια: 92 λεπτά
Είδος ταινίας: Κινούμενα Σχέδια

Ημερομηνία Εξόδου: 14 Φεβρουαρίου 2019


Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;

Περίληψη

Η Μελίσα ΜακΚάρθι πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας CAN YOU EVER FORGIVE ME?, την αληθινή ιστορία της κορυφαίας σε πωλήσεις βιογράφου διασημοτήτων (και γατόφιλης) Λι Ισραήλ (Μελίσα ΜακΚάρθι) που έβγαζε τα προς το ζην κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80 καταγράφοντας τις ζωές διασήμων όπως Κάθριν Χέπμπορν, Ταλούλα Μπάνκχεντ, Εστέ Λόντερ και της δημοσιογράφου Ντόροθι Κιλγκάλεν. Όταν η Λι δεν μπορούσε να εκδώσει πια τα έργα της καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα, μετέτρεψε την τέχνη της σε απάτη, με τη βοήθεια του πιστού της φίλου Τζακ (Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ).

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Μάριελ Χέλερ
Ηθοποιοί: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ
Διάρκεια: 106 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική/Βιογραφική

Ημερομηνία Εξόδου: 14 Φεβρουαρίου 2019


Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού

Περίληψη

Στο απόγειο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ο Βιντόκ - ο μόνος άνθρωπος που απέδρασε με επιτυχία από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας – είναι ένας θρύλος. Αφού θεωρήθηκε νεκρός μετά από την τελευταία, εντυπωσιακή του απόδραση, ο πρώην κακοποιός κρατάει πια χαμηλό προφίλ, ως ένας απλός έμπορος ρούχων. Το παρελθόν του όμως δεν τον αφήνει ήσυχο, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για μια δολοφονία που δεν διέπραξε. Για να αποδείξει την αθωότητα και τις καλές του προθέσεις, κλείνει μια συμφωνία με την αστυνομία: κυνηγά όλους τους κλέφτες και δολοφόνους του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Χωρίς καν να το προσπαθεί, ο Βιντόκ γίνεται από πρώην κατάδικος σερίφης. Ένας συναρπαστικός αληθινός χαρακτήρας - στρατιώτης, κατάδικος, αστυνομικός, συγγραφέας και ιδιωτικός ντετέκτιβ - πηγή έμπνευσης για τον Βοτρέν του Μπαλζάκ, τον Γιάννη Αγιάννη του Ουγκώ και τον Ντυπέν του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Ζαν Φρανσουά Ρισέ
Ηθοποιοί: Βενσάν Κασέλ, Όλγα Κιριλένκο, Φρέγια Μέιβορ, Όγκουστ Ντιλ, Φαμπρίς Λουκινί, Tζέιμς Τιερέ
Διάρκεια: 110 λεπτά
Είδος ταινίας: Περιπέτεια

Ημερομηνία Εξόδου: 7 Μαρτίου 2019


Το Πάρκο των Θαυμάτων

Περίληψη

Το Wonder Park αφηγείται την ιστορία ενός συναρπαστικού λούνα παρκ, όπου η απίστευτη φαντασία της μικρής Τζουν ζωντανεύει.

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Ντίλαν Μπράουν
Ηθοποιοί (φωνές): Τζένιφερ Γκάρνερ, Μίλα Κούνις, Μάθιου Μπρόντερικ, Κρίστοφ Βαλτς, Τζον Όλιβερ, Τζέφρι Τάμπορ
Διάρκεια: 80 λεπτά
Είδος ταινίας: Κινούμενα Σχέδια

Ημερομηνία Εξόδου: 14 Μαρτίου 2019