Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Εκδήλωση με την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019 της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ¨ΑΣΤΗΡ¨ στην Πάτρα.

Παρευρέθηκαν πλήθος μελών, φίλων και εκλεκτών καλεσμένων, καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό-ομιλία και το καλωσόρισμα όλων των καλεσμένων από την Πρόεδρο κα Μαργαρίτα Καραγιώργου όπου ενημέρωσε τους καλεσμένους για τις δράσεις της ΕΕΑΣΚΠ και ακολούθησε η Κοπή της Βασιλόπιτας με την ευλογία και τις ευχές του εκπροσώπου της Ι. Μητρόπολης Πατρών.


Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ευχές από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, από τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Πελεκούδα , από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Κολλιτσίδα και από τη θέση τους με τη συμβολή του Γ. Γραμματέα κ. Δημήτρη Μπάλλα, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής όπως: το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Άλμα Ζωής, Ελεάνα, Κίνηση Πρόταση, Νόσος του Crohn, Inner Wheel European Πάτρας, Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Παράρτημα Πάτρας, Inner Wheel Βορρά Ρίου, Σωματείο Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ Δήμου Αλίμου Αττικής, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας, Παν-Αθηναϊκή Ένωση Γυναικών, Σύλλογος Μεταμόρφωση Σωτήρος Εγλυκάδας, και άλλους εκλεκτούς καλεσμένους όπως ο Γ. Ιατρός Dr Γιώργης Οικονομόπουλος, ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας- Επίτιμο Μέλος ΕΕΑΣΚΠ Κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, η Επίτιμη Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Ευγενία Αρβανίτη, ο τ. Π.Σ. Γεράσιμος Φεσσιάν, η Πολιτικός κα Γεωργία Ντάτσικα, ο Πολιτικός Αλέκος Χρυσανθακόπουλος κ.α. Τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκλεκτοί φίλοι και ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Αντώνης Χαροκόπος.

Η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ ευχαρίστησε ξεχωριστά τον καθένα από τους καλεσμένους και τους φίλους του Σωματείου για την παρουσία και τη στήριξή τους στο εθελοντικό έργο του Σωματείου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση του Αντιπρύτανη Οικονομικών, Διοικητικών & Υποδομών ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και Διευθυντή Εργαστηρίου Υγειο-Φυσικής & Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Dr Κωνσταντίνου Κουτσογιάννη, για τη σημαντική και πολύτιμη συμβολή του στα μέλη του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ με την υλοποίηση του αυτοχρηματοδούμενου προγράμματος «Σωματοαισθητά Προκλητά Δυναμικά σε ΑμΣΚΠ» όπου οδήγησε στην κορυφαία επιτυχία του καινοτόμου προγράμματος και στην απολαβή του χρυσού βραβείου στα Healthcare Business Awards 2018, στην κατηγορία ¨Σύλλογοι Ασθενών- Δράσεις υποστήριξης/Εκπαίδευσης μελών¨ από το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ Δ. Ελλάδας.


Επίσης βραβεύτηκε ο Ιατρός Νευρολόγος, Διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» Dr Νικόλαος Μακρής για το σπουδαίο του έργο και για την πολύτιμη και σημαντική στήριξή του στα μέλη του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ.

Μια ιδιαίτερη βράβευση δόθηκε στον Πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών Σεβάσμιο Πατέρα Νικόλαο Σκιαδαρέση για την πολύτιμη προσφορά και τη συνεχή συμβολή του στο Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.

Ακολούθησε από την ταμία της ΕΕΑΣΚΠ κα Κωνσταντίνα Κουργιαλή η απονομή δώρου για το φλουρί της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και από την Πρόεδρο των Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας κα Έφη Αναλυτή η διενέργεια της λαχειοφόρου Αγοράς για έναν Πίνακα Ζωγραφικής προσφορά του Εικαστικού Δάσκαλου Ζωγραφικής κ. Κώστα Αρταβάνη.

Κατόπιν έγινε Επιστημονική Ενημέρωση από τον Nευρολόγο, Επιμελητή Α’ Νευρολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών Dr Ανδρέα Αργυρίου με θέμα: Κόπωση στην Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Αμέσως μετά τέθηκαν αρκετές ερωτήσεις και έγινε συζήτηση των παρευρισκόμενων επί του θέματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν καφές , τσάι, χυμοί και διάφορα εδέσματα και έκλεισε με ελαφρύ δείπνο συνοδευόμενο με κρασί, μπύρες και αναψυκτικά, πλαισιωμένο με μουσική από τους Σωτήρη Τερλέση και Πάνο Ρεντζή.

Η εκδήλωση τελέστηκε με την ευγενική χορηγία της Φαρμακευτικής εταιρίας ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους εκλεκτούς καλεσμένους, όλα τα μέλη του Σωματείου, τους φίλους, τους εθελοντές, τους φορείς της εκκλησίας και της πολιτείας, καθώς και τον έγκριτο επιστήμονα ομιλητή και όλους όσους παρευρέθηκαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Εύχεται σε όλους, ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά με Υγεία, Αγάπη, Δύναμη και Χαρά!