Αύριο, Πέμπτη 31/1/2019 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου  θα βρεθούν  στην Πάτρα για να αναδείξουν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υγειονομικές Μονάδες της Δυτικής Ελλάδας και να διεκδικήσουν λύσεις. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ενώ σήμερα, έγινε ενημέρωση από τον ΓΓ της ΠΟΕΔΗΝ Χρήστο Παπαναστάση και το μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ Τάσο Αντωνόπουλο, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Η συγκέντρωση-πορεία  θα γίνει στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, στις 8:30 πμ.  και θα καταλήξει στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ.

“Τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται στο κόκκινο.Η στελέχωση είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Οι υποδομές και ο εξοπλισμός βρίσκονται σε κακό χάλι. Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Η Δυτική Ελλάδα με πληθυσμό 700.000 διαθέτει μόνο 23 κλίνες ΜΕΘ! Ειδικότερα το Νοσοκομείο Αγρινίου διαθέτει 5 κλίνες ΜΕΘ και κάποιες φορές γίνονται 7 κλίνες όταν υπάρχει προσωπικό. Λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο με τον οργανισμό του παλαιού αν και η μεταφορά στο νέο έγινε ο έτος 2013. Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων” τόνισαν μεταξύ άλλων τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε Ε ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Πηγή: agriniosite.gr