Με την φάση εικαστικών «Του Πεζόδρομου Καλλιτέχνες» αρχίζουν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 με κεντρικό σημείο του δρώμενου τη συμβολή των πεζόδρομων Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου, οι φάσεις του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, το οποίο διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» σε συνεργασία με Ομάδα πληρωμάτων, που αποτελεί την οργανωτική επιτροπή.

Οι συμμετέχοντες στο 54ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού απαραίτητα ενδεδυμένοι με την ανάλογη καρναβαλική αμφίεση δίνουν το πρώτο «ανοιχτό» ραντεβού τους στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με σκοπό να δώσουν άφθονο καρναβαλικό χρώμα στο κέντρο της πόλης. Η Οργανωτική Επιτροπή του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού καλεί τα καρναβαλικά πληρώματα να πάρουν τα χρώματα και τα πινέλα τους, να επιστρατεύσουν όσα μέλη τους διαθέτουν ... καλλιτεχνική φλέβα και με οδηγό την ευρηματικότητα και την φαντασία τους να ... δημιουργήσουν!

Το θέμα της φάσης είναι να ζωγραφίσουν ένα "Head in Hole", έναν πίνακα δηλαδή όπου το κεφάλι (ή και όποιο άλλο μέρος του σώματος θέλουν τα πληρώματα) θα είναι κενό ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να "χώνει τη μουτσούνα του" δημιουργώντας ευφάνταστα φωτογραφικά στιγμιότυπα! Ακολουθώντας την τάση των ημερών όπου ένα κινητό με κάμερα είναι αρκετό για να απαθανατίσουν στιγμές.


Η Ομάδα του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού θα παράσχει το τελάρο με τη βάση του (περίπου 1.30μ μήκος και 1.70μ ύψος) από MDF, ενώ τα συμμετέχοντα πληρώματα θα φροντίσουν για τα χρώματα, τα πινέλα και ότι άλλο υλικό επιθυμούν. Τα πληρώματα μπορούν να κάνουν και μικτή τεχνική εκτός της ζωγραφικής. Ο σκοπός της δράσης είναι να μείνουν αυτές οι φιγούρες στην πόλη κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου προσφέροντας χρώμα, φαντασία και καρναβαλική συντροφιά στις βόλτες μας. Έτσι οι ντόπιοι και οι επισκέπτες της πόλης μας θα οδηγηθούν με τη σειρά τους στο να δημιουργήσουν τις ... δικές τους «καρναβαλο-αναμνήσεις» από το Πατρινό Καρναβάλι 2019, με μια «selfie» με τις δημιουργίες των Καρναβαλικών πληρωμάτων. Η Ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού καλεί τα πληρώματα να έχουν μαζί τους και ένα προστατευτικό για να μην λερώσουν τον πεζόδρομο!

Οι τρύπες για τις "μουτσούνες" μας, δεν θα είναι κομμένες από πριν, ώστε να μην περιοριστούν τα σχέδια των δημιουργών! Και όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: «Θα έχουμε εκεί κάποια εργαλεία για να τις κόψουμε, αλλά εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να το κάνετε και εσείς, καλό είναι να γίνει! Ειδάλλως, θα σας βοηθήσουμε!».

Το παιχνίδι «Του Πεζόδρομου Καλλιτέχνες» θα ξεκινήσει στις 11.00 και θα τελειώσει στις 14.00. Μέγιστη βαθμολογία: 80 βαθμοί.
Επίσης από το κεντρικό σημείο της δράσης, τα πληρώματα θα παραλαμβάνουν τις σακούλες τους, με τις καρτέλες, αφίσες κλπ.

Βασική επιδίωξη του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού είναι να μεταδοθεί στην πόλη η έντονη καρναβαλική διάθεση, προσφέροντας στιγμές άφθονου γέλιου, ζωντάνιας και «ευτυχίας» στην πόλη αλλά και εξωστρέφειας του Πατρινού Καρναβαλιού και συναντώντας τους θεατές ως βασικό συστατικό επιτυχίας των δράσεων.