Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης και της χαλαζόπτωσης. 

Προβλήματα που δεν είχαν μόνο να κάνουν με δρόμους και καλλιέργειες, αλλά και με τον κίνδυνο περιουσιών, ακόμα και ανθρώπινων ζώων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου βλέποντας ορατό τον φόβο για την δημιουργία έντονου πλημμυρικού επεισοδίου στις εκβολές του Πείρου, απέστειλε επείγον έγγραφο στον περιφερειάρχη, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του για την θέση Μπούκα. 

Στην θέση αυτή είναι ορατό το ενδεχόμενο διαρροής λυμάτων στην θάλασσα, με σοβαρές ζημιές σε περιουσίες, ενώ σημαντικές καταστροφές στον ΒΙΟΚΑ. Σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν από τα συνεργεία του δήμου, αλλά και της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι πολλά φερτά υλικά έχουν φράξει μικρούς χειμάρρους και ρέματα. 

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε περιοχές όπως οι Αλυκές, στην Λακόπετρα, στο Καλαμάκι και στο Λιμνοχώρι. Στο Πετροχώρι κατέρρευσε ένα παλιό σπίτι από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ενώ στον Αλισσό εγκλωβίστηκε γυναίκα μέσα στο σπίτι της και χρειάστηκε όχημα του δήμου για να βγει από εκεί.

Πάντως, σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, παρουσία του διευθυντή πολιτικής προστασίας Ν. Γυφτάκη αποφασίστηκε να εκτελεστούν άμεσα έργα στις εκβολές του Πείρου. Οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής φοβούνται ότι σε περίπτωση που οι βροχές συνεχιστούν μέσ στις επόμενες ώρες τα προβλήματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα και ότι υπάρχει κίνδυνος για τις περιουσίες και τα σπίτια τους.