Είναι γνωστό ότι ορισμένα από τα ομορφότερα ακίνητα που υπάρχουν στην Πάτρα βρίσκονται στην περιοχή των Ροϊτικών και των Βραχνείκων. 

Μιλάμε για τα επονομαζόμενα "Εγγλέζικα", κληροδότημα μιας άλλης εποχής που μεσουρανούσε το εμπόριο της σταφίδας, με τους Άγγλους που είχαν συναλλαγές με την αχαϊκή πρωτεύουσα να κτίζουν στην περιοχή μοναδικές εξοχικές κατοικίες, οι περισσότερες γοτθικού ρυθμού. 

Μία από αυτές τις αριστοκρατικές κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή πωλείται, σύμφωνα με αγγελία που έχει μπει σε μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικης εφημερίδας, στην τιμή των 1.500.000 ευρώ. 

Η περιγραφή της βίλας με επιφάνεια 380 τετραγωνικών μέτρων έχει ως εξής: Σπάνια βίλλα στιλ art deco εποχής 1938, κτισμένη σε οικόπεδο 5,3 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα του Πατραικού κόλπου με μοναδική θέα και ιδιωτικότητα. Διαθέτει μεγάλους χώρους υποδοχής με τζάκι, έξι υπνοδωμάτια, εκ των οποίων τα πέντε master, 4 μπάνια, τρία wc, εσωτερική σκάλα, ασανσέρ, βεράντες, τέντες, σπίτι κήπου 40 τ.μ. με 2 υπνοδωμάτια, ιδιωτικό εκκλησάκι και όμορφο κήπο με δέντρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αγγελία το ακίνητο δύναται να πωληθεί και ως οικόπεδο, ενώ την πώληση του πολυτελούς σπιτιού έχει αναλάβει κτηματομεσιτικό γραφείο των Αθηνών. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σπίτι που ανήκει στην κυριότητα γνωστής Πατρινής οικογένειας.