Σοκαρισμένη είναι τα τελευταία 24ωρα η κοινή γνώμη στην Αργεντινή από την υπόθεση της δολοφονίας της 53χρονης Λίλι Περέγκ και της 63χρονης αδερφής της Πύρια Σαρούσι.

Όπως αποδείχθηκε τις δύο γυναίκες δολοφόνησε ο γιος της 63χρονης, ο οποίος, μάλιστα, δεν δίστασε να απευθύνει έκκληση σε συνέντευξή τύπου για τον εντοπισμό τους παρουσιάζοντας μια φωτογραφία με τον ίδιο να είναι μπροστά από το σημείο στο οποίο έθαψε τις δύο γυναίκες.

Τα πτώματα των δύο γυναικών βρέθηκαν ακρωτηρισμένα σε έναν ρηχό τάφο στην πόλη Μεντόζα στις 26 Ιανουαρίου. Δύο ημέρες νωρίτερα ο 36χρονος Τζιλάρντ Περέγκ, που συνελήφθη ως ο δράστης της δολοφονίας, με απόλυτη ψυχραιμία είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ζητώντας βοήθεια για να τις βρει και καλώντας τες να επιστρέψουν.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης τα δύο πτώματα ήταν φριχτά παραμορφωμένα και αναγνωρίστηκαν μόνο μέσω DNA. Η μια σορός είχε τραύματα από όπλο και η άλλη έφερε σημάδια στραγγαλισμού ενώ και οι δύο σοροί είχαν καρφιά.


Ο ψυχρός δολοφόνος είχε μιλήσει και με τον σύντροφο της Περέγκ διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν έχει καμία ιδέα για το τι συνέβη στις δύο γυναίκες.

Οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν την υπόθεση εντόπισαν στο σπίτι του δολοφόνου και μια τσάντα με λεκέδες από αίματα. Στο σπίτι βρέθηκαν, επίσης, αρκετά όπλα, μια κάμερα αλλά και τεμαχισμένες γάτες.

Ο Περέγκ, ωστόσο, επιμένει, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι η δολοφονία των δύο γυναικών είναι έργο εγκληματικών οργανώσεων από τη Βολιβία και το Ισραήλ. Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση από την πλευρά του δήλωσε ότι υπάρχει οπτικό υλικό να με τις δύο γυναίκες να μπαίνουν στο σπίτι του δολοφόνου αλλά όχι και να βγαίνουν από αυτό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Περέγκ που στο παρελθόν είχε εργαστεί στον ισραηλινό στρατό, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και χρωστούσε χρήματα σε μαφιόζους. Άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήταν εμμονικός με τη ναζιστική γερμανία χρησιμοποιώντας πολλές φορές το όνομα Floda Reltih που είναι το όνομα του Χίτλερ γραμμένο ανάποδα στα αγγλικά.