Το βιβλιοπωλείο Discover Bookstore, οι εκδόσεις S+ (αισθeτικό), και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολιτικού επιστήμονα- διεθνολόγου, Ιωάννη Αθ. Μήτσιου με τίτλο:
ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ
.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βυζαντινό», πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 106.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Νικόλαος Τζανάκος, (Nikos Tzanakos) Συγγραφέας, Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων
Άγγελος Τσιγκρής, (ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ), δικηγόρος, διδάκτωρ Εγκληματολογίας , τέως γ. γραμματέας Αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, Έφη Αναλυτή (Efi Analiti)

Συντονίζει ο τηλεοπτικός παραγωγός, Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η κρίση που βιώνει η χώρα μας τείνει να μετατραπεί από οικονομική και πολιτική σε κρίση επιβίωσης για τη χώρα και το μέλλον της. Ένας παλιός κόσμος πεθαίνει, κυοφορείται ένας καινούριος και η γέννα είναι ακόμα μακριά.... Για την Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία του μνημονίου, της τρόικας και της πτώσης του ηθικού ενός ολόκληρου λαού χειρότερα δεν μπορούσε να συμβεί. Η οικονομική κρίση και η εξαθλίωση του ελληνικού λαού μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό μέτωπο αλλά και εθνική κρίση... Σ' αυτό το πλαίσιο που κινείται λοιπόν η χώρα και η κοινωνία μας, μέσα από την παρούσα συγγραφική παρουσία ευελπιστούμε να δώσουμε ερεθίσματα σε όσους χαράσσουν την οικονομική, εξωτερική και εσωτερική πολιτική και παράλληλα το παρόν πόνημα να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι για το αύριο του τόπου μας που ποτέ δεν θα είναι το ίδιο με το πρόσφατο παρελθόν αλλά ούτε και ίσως με το επώδυνο παρόν.
Ο δρόμος για την αναγέννηση θα είναι μακρύς, δύσκολος και ανηφορικός. Δυστυχώς η αναγέννηση θα περάσει μέσα από τα ερείπια του γκρεμισμένου και σαθρού παλαιού συστήματος που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Οι Έλληνες έχουμε αντέξει χιλιάδες χρόνια δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε τώρα. Σύντομα μια νέα γενιά θα πρέπει να αναλάβει τις τύχες της χώρας και του Έθνους που θα οδηγήσει τον τόπο στην ανασύνταξη, ανασυγκρότησή του και στην αναγέννησή του, μέσα από θυσίες, δάκρυα και αίμα. Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τον Ιωάννη Μήτσιο

Ο Γιάννης Μήτσιος (Yannis Mitsios), γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Σπούδασε δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και κατέχει Μεταπτυχιακό (Master) από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Συγκριτική Πολιτική. Είναι επίσης διπλωματούχος της Ευρωαμερικανικής Πολιτικής Ακαδημίας του Μπρέγκενζ της Αυστρίας, του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών (CDES) της Γαλλίας και της Ακαδημίας Ηγεσίας του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων (JCI) της Ιαπωνίας.

Εργάζεται ως στέλεχος Επικοινωνίας και είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της «Ελεύθερης Πατρίδας». Άρθρα και αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί στον αθηναϊκό, περιφερειακό και ομογενειακό τύπο και στο διαδίκτυο. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Έχει ήδη εκδώσει άλλα τρία βιβλία.