Όχι μόνο ξεκίνησε με το... δεξί η αγωνιστική του χρονιά, αλλά του δίνεται και η δυνατότητα να βοηθήσει με το ποδήλατο του, σε ένα ιερό και φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο λόγος για τον Νίκο Ανδρεόπουλο που στον αγώνα Shot track στην Πετρούπολη που πήρε μέρος κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Ο επόμενος όμως αγώνας που θα συμμετάσχει θα είναι ξεχωριστός για τον ίδιο.

Θα αγωνιστεί στις 10 Φεβρουαρίου στον διεθνή αγώνα Mtb 40km που θα έχει έναν φιλανθρωπικό σκοπό, στηρίζοντας τον σύλλογο "Ελπίδα" που κάνει έναν μεγάλο αγώνα κατά του καρκίνου. "Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα συμμετάσχω σε έναν αγώνα με τέτοιο σκοπό και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. 

Τα έσοδα συμμετοχής θα δοθούν σε σύλλογο υποστήριξης καρκινοπαθών παιδιών και είμαι περήφανος που έστω και με αυτόν τον τρόπο, με το ποδήλατο μου, θα συμβάλλω και εγώ σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται" τονίζει ο ίδιος και συνεχίζει λέγοντας: 

"Όντας ιδιαίτερα ευαίσθητος με το θέμα θα στηρίξω με την συμμετοχή μου την προσπάθεια αυτή και καλώ κάθε φίλο της ορεινής ποδηλασίας να υποστηρίξει την διοργάνωση για να μην χάσουν ποτέ ξανά το χαμόγελό τους τα αθώα αυτά πλάσματα". 


Σε ότι ότι αφορά τον αγώνα της Πετρούπολης και το χρυσό μετάλλιο που κατάφερε να πάρει εκεί τονίζει:

"Ο αγώνας αυτός είχε καθαρά προπονητικό ενδιαφέρον μιας και δεν ήταν αντιπροσωπευτικός για τις επιδόσεις ενός αθλητή MTB λόγω της έλλειψης τεχνικών δυσκολιών και μη έντονου ανάγλυφου. Κατά τα άλλα ήταν μια εξαιρετική και άρτια διοργάνωση προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια από τον Α.Σ Οδυσσέα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρυσό μετάλλιο το πήρε τρέχοντας με το ολοκαίνουργιο «υπερόπλο» Look 987 της Kassimatis Cycling η οποία είναι και η εταιρία που θα βρίσκεται πλέον στο πλευρό του.