Γίνονται αυτά τα πράγματα στην Πάτρα, με την γνώση να έχει εμπορευματοποιηθεί ακόμα και σε μορφή φωτοτυπίας; 

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ένας αναγνώστης του patrasevents.gr είχε πάει σε γνωστό μαγαζί φωτοτυπιών της Πάτρας για να βγάλει κάτι σημειώσεις φωτοτυπία που τους είχε σκαναρισμένες ένας φίλος του. 

Στο μαγαζί, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, ο νεαρός που προφανώς είναι φοιτητής του ζήτησαν ευγενικά να τις σκανάρουν και εκεί για να τις βάλουν όπως του είπαν στο αρχείο τους. Ο φοιτητής αρνήθηκε και όχι μόνο αυτό, αλλά στη συνέχεια αφού του ζήτησαν τον λόγο, χαρακτηρίζοντας τον "ελληνάρα" και ότι δεν θέλει να μοιράζεται τις γνώσεις που και ο ίδιος πήρε σκαναρισμένες από κάπου άλλου, απάντησε: 

"Δεν στις δίνω γιατί ξέρω ότι θα βγάλεις λεφτά από αυτές και γνωρίζω ότι έχεις σκανάρει άλλες σημειώσεις χωρίς να ρωτήσεις κάποια παιδιά". Τότε είναι που αρνήθηκαν να τον εξυπηρετήσουν στο μαγαζί και τους έδωσαν το στικάκι στο χέρι. Και ρωτούμε εμείς, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε αν οι καταγγελίες αυτές του νεαρού ισχύουν ή όχι: 

Γίνονται αυτά τα πράγματα; Η καταγγελία πάντως κάνει τον γύρο του διαδικτύου αφού έχει ανέβει και επώνυμα σε γνωστή σελίδα στο facebook φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Μάλιστα, ο καταγγέλλων αφήνει ερωτηματικό το αν το όλο θέμα συνδέεται με φοιτητική κομματική παράταξη που φέρεται να είχε εμπλακεί στο παρελθόν στο ζήτημα των ίδιων εργασιών που είχαν δώσει φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και το οποίο είχε κάνει πριν από 1,5 περίπου χρόνο σάλο στο πανελλήνιο. 

Πάντως, στις συζητήσεις των φοιτητών είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν πράγματι τέτοια κυκλώματα αντιγραφών, χωρίς όμως φυσικά να έχει κανείς στοιχεία για το που αυτά μπορεί να προέρχονται.