Για την τύχη του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού διερωτάτε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Νίκος Τζανάκος. Με δελτίο Τύπου η παράταξη "Η δική μας Πάτρα" κάνει λόγο για εγκατάλειψη του διαδικτυακού κρυμμένου θησαυρού.

"Ακόμα φτωχότερο προσπαθεί να κάνει το Πατρινό Καρναβάλι η Δημοτική Αρχή, καθώς μετά την ‘έναρξη’ που δεν έγινε ποτέ, εξαιτίας της προχειρότητας, παρότι δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα, δεν έχει ακόμα ανακοινώσει ημερομηνίες για τον 12ο Διαδικτυακό Κρυμμένο Θησαυρό, ο οποίος εθιμικά ξεκινάει σχεδόν με την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Δεν θα υπάρξει Διαδικτυακός κρυμμένος θησαυρός όπως όλα δείχνουν, για την φετινή χρονιά, καθώς ο οργανισμός του καρναβαλιού δεν έχει ανακοινώσει επίσημες ημερομηνίες του παιχνιδιού. Ο Καρναβαλικός οργανισμός δεν έχει ασχοληθεί στα σοβαρά με το θέμα του παιχνιδιού, το οποίο μετρά περισσότερους από 1000 παίκτες παγκοσμίως! Μέλη της περσινής ομάδας του παιχνιδιού δηλώνουν άγνοια, καθώς δεν έχουν ενημερωθεί για τίποτα μέχρις ώρας. Την ίδια άγνοια δηλώνουν και στο καρναβαλικό γραφείο.

Το διαδικτυακό παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού, ξεκίνησε για πρώτη φορα το 2007. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να βγάλει το καρναβάλι και με αυτόν τον τρόπο έξω από τα σύνορα της πόλης αλλά και να προσεγγίσει παίκτες καρναβαλιστές από την Ελλάδα στην Πάτρα, το τελευταίο 3ήμερο του Καρναβαλιού. Αυτό έγινε πράξη την πρώτη κιόλας χρονιά, όταν το πρωινό του Σαββάτου εκείνης της χρονιάς, η Πάτρα γέμισε με παίκτες που έψαχναν μετά από μια σειρά θεμάτων, στο κέντρο της πόλης, τον κρυμμένο θησαυρό του διαδικτύου. Το τελικό σημείο συνάντησης τότε, ήταν στην Veso. Εκτός αυτού το παιχνίδι, από την πρώτη κιόλας χρονιά, πήρε παγκόσμιες διαστάσεις με παίκτες από την Αυστραλία και τον Καναδά, να κάνουν παρατηρήσεις-διορθώσεις στο παιχνίδι, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν και αυτοί. Από την δεύτερη κιόλας χρονιά, το παιχνίδι πήρε διεθνείς διαστάσεις, παίχτηκε παγκοσμίως και σε δίγλωσση μορφή, με τον θησαυρό να ψάχνεται διαδικτυακά, εκτός από τις κλασικές ερωτήσεις και τα παιχνίδια.

Την χρονιά που πέρασε η διαδικτυακή σελίδα, τόσο στο facebook όσο και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα ξεπέρασε τα 650 μέλη, που έπαιξαν φανατικά το παιχνίδι, από ολόκληρο το πλανήτη.

Ωστόσο από ότι φαίνεται, ο δήμος και ο καρναβαλικός οργανισμός δεν επιθυμούν την δωρεάν διαφήμιση, που προκύπτει από το παιχνίδι παγκοσμίως, διαδίδοντας το πατρινό καρναβάλι σε ολόκληρο την υφήλιο, ούτε τη διαδικτυακή μορφή του κλασικού κρυμμένου θησαυρού, μοναδικού στην Ελλάδα με τέτοια συμμετοχή και επίπεδο, ώστε να μαθευτεί παγκοσμίως. Εκατοντάδες παίκτες περιμένουν με αγωνία το παιχνίδι το οποίο μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί!! Ένας δήμος ο οποιος κλείνει τα σύνορα της πόλης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εγκλωβίζοντας το πατρινό καρναβάλι και το θησαυρό του, εντός των τειχών.

Αν σας κάνει εντύπωση ότι φέτος έπρεπε να ετοιμαστεί ο 12ος και όχι ο 13ος όπως θα έπρεπε, είναι γιατί ξανά οι υπεύθυνοι “αμέλησαν “ το 2016, να εγκρίνουν προϋπολογισμό για το παιχνίδι του διαδικτυακού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας χρόνος κενός στην ιστορία του θεσμού και μαλιστα την χρονια που ο θησαυρός στο Ιντερνέτ, θα έκλεινε τα δεκα του χρονια με εορταστικο παιχνίδι.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες πως η δικαιολογία είναι πως ο συμπολίτης που το αναλάμβανε, αρνήθηκε προκύπτει θέμα: δεν υπάρχουν άλλοι καρναβαλιστές να το συνεχίσουν; Δεν έπρεπε τόσα χρόνια ο Δήμος να το έχει θεσμοθετήσει και ο Οργανισμός να το έχει εντάξει στις δράσεις του; Εξάλλου οι υπεύθυνοι δεν ήταν πάντα οι ίδιοι όλες τις χρονιές.

Αναμένοντας τις απαντήσεις από την ΚΔΕΠΑΚ, ελπίζουμε πως η ανακίνηση του θέματος θα ενεργοποιήσει τον οργανισμό και θα προλάβουν να επαναφέρουν το διαδικτυακό παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, αποδεικνύοντας πως ο Δήμος δεν είναι φοβικός στο διαδίκτυο" αναφέρουν στο δελτίο Τύπου.