Στα "κεραμίδια" ανεβαίνουν οι κάτοικοι των Τσουκαλείκων στην Πάτρα για ένα ζήτημα στο οποίο αν δεν υπάρξει άμεσα κάποια παρέμβαση, κινδυνεύουν παιδιά. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι του χωριού είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας το αυτονόητο. Να μπει ένα φανάρι στην παλαιά εθνική οδό Πατρών Πύργου που περνάει μέσα από το χωριό τους και που πάνω σε αυτήν λειτουργούν ένας Παιδικός Σταθμός και ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης. 

Καθημερινά, δηλαδή, από το σημείο περνούν από την μία άκρη του δρόμου στην άλλη δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους, τη στιγμή που λόγω της έλλειψης φαναριού, διέρχονται με ταχύτητα αυτοκίνητα. Όπως υποστηρίζουν η διαγραμμισμένη διάβαση που υπάρχει δεν αρκεί για να απομακρύνει τον κίνδυνο της παράσυρσης ενός παιδιού από Ι.Χ. 

Η διάβαση είναι λίγο πριν από την στροφή με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μην έχουν οπτικό πεδίο, ενώ εκτός αυτού η σχετική σήμανση είναι συνήθως καλυμμένη από κλαδιά δέντρου. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν άμεσα την τοποθέτηση ενός παλλόμενου φαναριού που να ειδοποιεί έγκαιρα τους οδηγούς για να ανακόπτουν ταχύτητα. 

Διαφορετικά, αν δεν γίνει αυτό, είναι αρκετά πιθανό να έχουμε τραγωδίες σαν και αυτές που έζησαν στην Κέρκυρα, με ένα μικρό κοριτσάκι να χάνει τη ζωή του, παρασυρόμενο από Ι.Χ. ενώ η μητέρα του ήταν δίπλα του.