Παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας και τις έντονες αντιδράσεις, η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στην κύρωση της επιζήμιας για τη χώρα μας Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία παραδίνονται στους Σκοπιανούς, εκτός από το όνομα της Μακεδονίας μας, «Μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα.  

Έτσι, εγκαταλείποντας μία εθνική γραμμή πολλών δεκαετιών, ο κ. Τσίπρας είπε «ΝΑΙ» εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν «ΟΧΙ», προσπαθώντας μάλιστα να μας πείσει ότι κατόρθωσε αυτό που δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοι του, να ονομαστεί δηλαδή η γειτονική μας χώρα  «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και όχι «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Ωστόσο, δε πέρασε παρά ελάχιστος χρόνος από την ψήφιση της ντροπιαστικής συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα και είδαμε τον Πρωθυπουργό της γειτονικής μας χώρας τον κ. Ζάεφ σε σχετική του ανακοίνωση ευχαριστώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό, να αποκαλεί «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» τη χώρα του, αποδομόντας έτσι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα για δήθεν «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που διατυπώθηκαν από αυτόν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η Νέα Δημοκρατία δια του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών της, ανέδειξε κατά τη συζήτηση αυτής της συμφωνίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τα προβλήματα και τις μεγάλες δυσκολίες που θα δημιουργήσει για την χώρα μας αυτή η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

Η έναρξη των διαδικασιών για την ένταξη του γειτονικού μας κρατιδίου στο ΝΑΤΟ,  ήδη έχει ξεκινήσει αυτομάτως με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών από τους κ. Τσίπρα και Κοτζιά, ερήμην της Βουλής και του Ελληνικού λαού. Ανεξαρτήτως μάλιστα από το εάν οι επόμενες κυβερνήσεις συναινέσουν ή όχι για την είσοδο των Σκοπίων σε αυτόν τον διεθνή αμυντικό οργανισμό.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι η συμφωνία υποχρεώνει την Ελλάδα να συναινεί αυτόματα στην είσοδο του κρατιδίου των Σκοπίων σε κάθε διεθνή οργανισμό.  

Ειδικότερα για την διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι δε θα εφαρμόσει την προαναφερθείσα δέσμευση που αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών. Η  χώρα μας με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει εάν χρειαστεί το δικαίωμα του βέτο στην διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο ίδιος ο Πρόεδρος της ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ήταν αντίθετα με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, όντως έχασαν μία ουσιαστική κοινοβουλευτική μάχη από μια θνησιγενή συγκυριακή πλειοψηφία. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο κ. Τσίπρας είναι πλέον ένας υπό προθεσμία Πρωθυπουργός.

Λόγω της σπουδαιότητας των εθνικών μας θεμάτων, αλλά πρωτίστως λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων που με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης βιώνει σήμερα η κοινωνία μας,  πολύ σύντομα οι χώρα μας θα οδηγηθεί σε εκλογές. Τότε θα έλθει η ώρα οι Έλληνες πολίτες να ανταμείψουν τον κ. Τσίπρα και τον συνεταίρο του τον κ. Καμμένο με το ίδιο νόμισμα.

Στις εκλογές που έρχονται, οι Έλληνες πολίτες θα αναδείξουν κυρίαρχη δύναμη με συντριπτική πλειοψηφία την Νέα Δημοκρατία,  για να βγάλει τη χώρα μας από το σημερινό τραγικό αδιέξοδο, όπως άλλωστε έπραξε και σε παρόμοιες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας.

Σ.Σ : Ο Γιώργος Κουτρουμάνης είναι Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.