Σε κακή κατάσταση παραμένει η πλατεία Όλγας, με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους επαγγελματίες, να εκφράζουν την απογοήτευση τους προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την παρατεταμένη υποβάθμιση ενός κεντρικού σημείου της Πάτρας που θα μπορούσε να τους δώσει πολλά στον τομέα της αναψυχής και της ψυχαγωγίας. 

Η κατασκευή των παιδικών χαρών και κάποιες εργασίες που είχαν γίνει τους περασμένους μήνες από τα συνεργεία του δήμου είχαν βελτιώσει κάπως την όλη κατάσταση και είχαν συντελέσει στην δημιουργία ελπίδων ότι το σκηνικό που ταυτίζεται με την πλατεία Όλγας, θα αλλάξει και ότι στην πλατεία θα μπορούν να έχουν χώρο γονείς με παιδιά. 

Υπήρχε μάλιστα μία περίοδος που η παιδική χαρά είχε αρκετό κόσμο και η πλατεία είχε πάρει άλλο ύφος. Όμως η πλατεία παρέμεινε ακόμα και τότε στέκι ναρκομανών που εξακολουθούσαν να κάνουν "κατάληψη" σε συγκεκριμένο χώρο, προχωρώντας μάλιστα σε συναλλαγές ουσιών που πολλές φορές κατέληγαν σε διαπληκτισμούς και επεισόδια μεταξύ τους. 

Βλέποντας τα σκηνικά αυτά οι γονείς λογικό ήταν από ένα σημείο και μετά να πάρουν τα παιδιά τους και να μην ξαναπατήσουν εκεί. Πλέον η υποβάθμιση φαίνεται ότι έχει κυριαρχήσει της προσπάθειας που έγινε για αναβάθμιση της πλατείας.

Τα έργα των βανδάλων γνωστών - αγνώστων που συχνάζουν εκεί, καταστρέφοντας κάθε τόσο το συντριβάνι, βάφοντας το με συνθήματα και μπογιές ή κάνοντας άλλες φθορές στην πλατεία, σε παγκάκια,  στον ανδριάντα του Μιχαλακόπουλου και διάφορα ακόμα, έχουν παγιώσει την όλη κατάσταση και το σκηνικό της υποβάθμισης για τα καλά. 

Μια πλατεία που κάποτε ήταν από τις ωραιότερες της Πάτρας έχει γίνει μέρος για λίγους. Οι περισσότεροι το σκέφτονται να πάνε και το όλο θέμα επηρεάζει αρνητικά σίγουρα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί. Οι κάτοικοι της Πάτρας θέλουν πίσω την πλατεία τους. Τους ακούει όμως κανείς;