Σε λίγες μέρες συμπληρώνει τα 17 και πάει στα 18, όμως, έχοντας περάσει πλέον την πρώτη εφηβεία, έχει ανακαλύψει τον δικό της τρόπο για να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες, βρίσκοντας διέξοδο μέσα από τη μουσική. 

Η Κασσιανή Αναστασοπούλου είναι ένα κορίτσι που λατρεύει να παίζει κλασική κιθάρα και αποτελεί ένα από τα μέλη του ορχηστρικού σχήματος Vibrato της Πολυφωνικής Ορχήστρας, ένα σχήμα που έχει πάρει μέρος σε αρκετές εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και το οποίο ουσιαστικά "διαφημίζει" την Πατρινή μουσική, έξω από τα σύνορα της πόλης μας. 

Το σχήμα Vibrato είναι και αυτό αποτέλεσμα του μεγάλου αυτού κεφαλαίου για τα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της Πάτρας που ακούει στο όνομα της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών. 

Το έργο της Πολυφωνικής είναι γνωστό, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε εδώ. Το ορχηστρικό σχήμα Vibrato αποτελείται από 17 με 18 περίπου μέλη που παίζουν κλασική κιθάρα και μαντολίνο κατά κύριο λόγο, ενώ ενίοτε ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε παράστασης υπάρχει ο ήχος του κόντρα μπάσου και του τσέλο. 

Μαέστρος στο σχήμα αυτό είναι ο Γιώργος Αθανασακόπουλος που με την δουλειά του έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα σύνολο που επιβεβαιώνει την αρμονία και όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα που δίνει σε έναν ακροατή η μουσική. Στην περίπτωση όμως που ασχολείσαι ενεργά με την μουσική, ειδικότερα όταν είσαι σε νεαρή ηλικία, παίρνεις ακόμα περισσότερα πράγματα. 


Το παράδειγμα της Κασσιανής Αναστασοπούλου επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην αρχαία ελληνική αγωγή η μουσική ήταν το βασικό μάθημα που έδινε την δυνατότητα στον μαθητή να βρίσκει την ψυχική του αρμονία και παράλληλα την κατεύθυνση για να έχει μία πειθαρχία και έναν σεβασμό απέναντι στους νόμους της πολιτείας και κατά συνέπεια στον ίδιο του τον εαυτό. 

"Η κιθάρα για μένα αποτελεί τον πιο δημιουργικό τρόπο έκφρασης που έχω καταφέρει να βρω" τονίζει η ίδια. "Με ηρεμεί και με κάνει να ξεφεύγω από τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μου και γενικότερα από το άγχος της καθημερινότητας". Το κίνητρο για να ασχοληθεί με την κιθάρα και να γίνει μέλος του συγκεκριμένου ορχηστρικού σχήματος της Πολυφωνικής, της το έδωσε ο πατέρας της.

Είναι άλλωστε στο ίδιο σχήμα, μπαμπάς και κόρη, κάτι που όπως μας λέει, η Κασσιανή τους έχει βοηθήσει ακόμα και στις μεταξύ τους σχέσεις. "Παίζοντας μαζί με τον πατέρα μου, στον ίδιο σχήμα, έχουμε γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλον και είναι κάτι που πιστεύω ότι δυναμώνει ακόμα περισσότερο την σχέση που έχω μαζί του και μας ενώνει". 

Ένα τέτοιο συναίσθημα βγαίνει εξάλλου και σε όλα τα μέλη της ορχήστρας, αλλά και γενικότερα σε κάθε ορχηστρικό σχήμα. Η μουσική βλέπετε ενώνει. Η νεαρή Πατρινή κιθαρίστρια αγαπάει την κλασική μουσική και την κλασική κιθάρα. "Μου αρέσει να ακούω όλα τα είδη μουσικής. Όμως αυτό που μου αρέσει να παίζω με τη κιθάρα κινείται περισσότερο σε κλασικό ύφος. Γενικότερα θεωρώ την κλασική μουσική κάτι ξεχωριστό". 


Η Κασσιανή μέσα από την μουσική, και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ενασχολήσεις της, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα δυσλεξίας που είχε. "Είναι γεγονός ότι η μουσική με έχει βοηθήσει πάνω σε αυτό". Πέρα όμως από την μουσική και την κιθάρα της αρέσουν και άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τον αθλητισμό. 

"Έχω ασχοληθεί με διάφορα σπορ κατά καιρούς. Επαγγελματικά, άλλωστε, μάλλον στρέφομαι σε μία τέτοια κατεύθυνση αφού στόχος μου είναι να περάσω σε σχολή ΤΕΦΑ".  Μαζί με την μουσική και τον αθλητισμό, έχει φυσικά και τις υποχρεώσεις της στο σχολείο. Πηγαίνει (και αυτό αξίζει να σημειωθεί) στην Δ' τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ετοιμάζεται πλέον για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

"Μέσα από το Εσπερινό Λύκειο κατάφερα πλήρως να αντεπεξέλθω στις μαθησιακές δυσκολίες που είχα σε άλλα σχολεία λόγω του προβλήματος της δυσλεξίας. Οι καθηγητές μου και γενικότερα το όλο κλίμα εκεί με έχουν βοηθήσει και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό". "THE SONG OF JAPANESE AUTUMN", ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ VIBRATO ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ HD