Εντονο λεκτικό επεισόδιο που κατέληξε με σπρωξιά, έγινε στη βουλή, λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο πρώην συνοδοιπόρος του στο Ποτάμι, Γρηγόρης Ψαριανός πλησίασε τον Σταύρο Θεοδωράκη στο περιστύλιο, ο οποίος λίγο νωρίτερα από το βήμα της βουλής είχε προαναγγείλει αποκαλύψεις την ερχόμενη εβδομάδα για το ποιος «σκότωσε την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, φώναξε «ντροπή σου» προς τον Θεοδωράκη, ο οποίος του απάντησε «το δρόμο σου, τον δρόμο μου». Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ψαριανός έσπρωξε τον Θεοδωράκη.
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το επεισόδιο ως εξής:

Ο Ψαριανός πλησίασε τον Θεοδωράκη, μετά την ομιλία του. Τον εντόπισε στο διάδρομο της Βουλής κοντά στα γραφεία του Ποταμιού. Τότε του είπε: Ντροπή, θελω να μιλησουμε τωρα. να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα

Ο Θεοδωράκης απάντησε: Δεν έχουμε να πούμε τίποτα τώρα.

Η απάντηση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν σε έντονο ύφος και ο ίδιος ήταν αρκετά εκνευρισμένος. Τότε, σύμφωνα με τους παρόντες ορισμένοι μπήκαν ανάμεσά τους για να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα μεταξύ τους. Παρόντες ήταν και ο Γιώργος Μαυρωτάς και στελέχη του Ποταμιού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πηγαινοντας προς το γραφεο του, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε “αληταριό”. Σημειώνεται ότι οι δύο πρωταγωνιστές δεν παραδέχθηκαν ότι υπήρξε σπρώξιμο, όπως αναφέρουν οι μάρτυρες του έντονου επεισοδίου.