Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των σπουδαστριών βρεφονηπιοκόμων του δημοσίου Ι.Ε.Κ. Πάτρας στο "Περί Σκιών" το απόγευμα της Τρίτης 22 Ιανουαρίου 2019.

Ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός, στο φιλόξενο χώρο του, υποδέχτηκε τις σπουδάστριες και τις υπεύθυνες επικεφαλής καθηγήτριές τους, την κα Κουστένη και την κα Κατριμπούζα, έχοντας ετοιμάσει ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσής τους γύρω από την τέχνη του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο καραγκιοζοπαίχτης Θωμάς Αθ. Αγραφιώτης έκανε μία εισαγωγική ομιλία για την τέχνη του Θεάτρου Σκιών στην εκπαίδευση, μιλώντας για τις αισθητικές και ιστορικές διαστάσεις της τέχνης του "Καραγκιόζη" και για την αρτιότερη δυνατή οπτική γωνία κατανόησης αυτού του λαϊκού ήρωα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία του πατρινού Καραγκιόζη και στον παιδαγωγικό ρόλο του.


Στη συνέχεια, ο Χρήστος Πατρινός μίλησε για την έννοια της φιγούρας (τρόπος κατασκευής, τρόπος βαψίματος κτλ.), δείχνοντας ενδεικτικά είδη φιγούρας από όλα τα υλικά (δέρμα, σκαλιστό χαρτόνι, πλαστικό κτλ.). Μίλησε, επίσης, για την τέχνη της υποκριτικής και της μίμησης, όπως επίσης και για την τεχνική της αλλαξοφωνίας. Στο τέλος, παρουσίασε και μία σύντομη παράσταση Καραγκιόζη, ενώ οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία, πριν αποχωρήσουν, να μπουν και στο "άβατο" του μπερντέ, ώστε να μυηθούν και στον τρόπο με τον οποίο ο καραγκιοζοπαίχτης χειρίζεται στην πράξη τις φιγούρες του, πίσω από τη σκηνή, την ώρα της παράστασης.

Η επιτυχία της εκπαιδευτικής αυτής εκδήλωσης οδήγησε στην ανανέωση της συνεργασίας του ΙΕΚ με το "Περί Σκιών" για την προσεχή άνοιξη και για ένα ακόμα πιο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο.