Στο πλευρό του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για τη διεκδίκηση του Δήμου Πατρέων στις επερχόμενες εκλογές, θα ταχθεί και ο Δημήτρης Μπιτσάκος. Στη δήλωσή του αναφέρει: "Πήρα την Απόφαση να κατέβω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο γιατί με ενδιαφέρει η πόλη μου και νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω σε αυτήν. 

Η ενασχόληση μου χρόνια με τον αθλητισμό, μου έχει προσφέρει και μου έχει διδάξει τη βασικότερη αρχή: Αυτή, της ομαδικότητας. Πιστεύω βαθιά πως μόνο με τη συνεργασία, την ομαδικότητα και τη στοxoθέτηση κανείς, είτε είναι πρόσωπο, είτε ομάδα, είτε πόλη και κράτος μπορεί να πάει μπροστά. Να αλλάξει και να μεταμορφωθεί σε κάτι σύγχρονο, αξιόλογο και προοδευτικό. 

Είμαι γέννημα – θρέμμα αυτής της πόλης, πήγα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Σολωμού και στο 7o Γυμνάσιο Λύκειο της πλατείας Βουδ. Έχω νιώσει ρίγη συγκίνησης με την ομάδα του Ν.Ο.Π. στην οποία και ξεκίνησα αλλά και μαζί της ταξίδεψα την Ευρώπη. Σήμερα από τη προπονητική θέση μου στη Ν..ΕΠ., αλλά και ως πατέρας τριών παιδιών έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τη νέα γενιά, με τις ανησυχίες της, τα προβλήματα, τις χαρές και τους στόχους της. 

Με λύπη βλέπω πόλεις, στα ταξίδια μας όπου καλούμαστε για τα παιχνίδια, οι οποίες εν καιρώ κρίσης έχουν  κάνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης και έχουν ανθίσει. Να πω για πόλεις που μετά τους σεισμούς έγιναν στολίδια; Για πόλεις  που αξιοποίησαν και τα παραλιακά τους μέτωπα και την ενδοχώρα τους από ποδηλατοδρόμους, μέχρι βιβλιοπωλεία και στέκια νεολαίας, freesmokingπόλεις και πόλεις των φεστιβάλ και των δρώμενων. Η Πάτρα με τη γειτνίαση της με την Ιταλία, με τις προσφυγικές της γειτονιές και το Πανεπιστήμιο αποτελεί ένα υπέροχο μείγμα ανταλλαγής απόψεων, όπου ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, τα έργα υποδομών, οι θεσμοί αλλά και οι νέες θέσεις εργασίας θα έβρισκαν το τόπο τους. Αντί για αυτό, μια μιζέρια, μια εσωστρέφεια και μια στασιμότητα  χαρακτηρίζουν την 3η πόλη της Ελλάδος.  

Σας καλώ να αλλάξουμε ΜΑΖΙ τη πόλη μας. Τη πόλη της καρδιά μας".