Μήπως μπήκατε και εσείς στον πειρασμό από τα πρόσφατα νέα να αποκτήσετε ένα σπίτι με μόλις ένα ευρώ σε μια μικρή πόλη της Σικελίας; Αν ναι, δεν ήσαστε οι μόνοι.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι στην πόλη Ζαμπούκα της Σικελίας, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πιστέψουν την ανταπόκριση όταν έβαλαν προς πώληση μερικές δεκάδες ιδιοκτησίες με τιμή μόλις ενός ευρώ.

Η πόλη ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως προτίθεται να πουλήσει παλαιά ακίνητα με την ελπίδα να σώσει την πόλη από την αποδυνάμωση.

Φυσικά, υπάρχει ένας όρος. Οι αγοραστές θα πρέπει να υπογράψουν ένα συμβόλαιο πως θα ανακαινίσουν την νέα τους κατοικία (με κόστος που ξεκινά από τα 15.000 ευρώ) και να καταβάλουν εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

Αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτόησε πολλούς, όπως αναφέρει το iefimerida.

Δεδομένου ότι η πώληση έγινε γνωστή από το ταξιδιωτικό κανάλι του CNN, και ακολούθως από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο δήμαρχος της Ζαμπούκα δήλωσε πως δεν μπορεί να κοιμηθεί και προσπαθεί να «μην τρελαθεί» με τα πάνω από 40.000 email αλλά και τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που έχει λάβει μέσα σε λίγες ημέρες.

Το προσωπικό στο δημαρχείο έχει τεστάρει τις γνώσεις του στα αγγλικά αυτές τις ημέρες μετά από ένα ντελίριο αιτημάτων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και από πολλές άλλες χώρες.

Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στους τουρίστες και τους δυνητικούς ιδιοκτήτες σπιτιών, αλλά και από επιχειρηματίες.

«Μια ομάδα Αμερικανών δικηγόρων, που εργάζονται για μια αμερικανική εταιρεία που ενδιαφέρεται για την αγορά ακινήτων στην Ζαμπούκα, θέλει να συναντηθεί μαζί μας» δήλωσε στο CNN ο αντιδήμαρχος της πόλης Τζιουζέπε Κατσιόπο. «Ένας επιχειρηματίας από την Νέα Υόρκη μου τηλεφώνησε, λέγοντας πως πετάει απόψε για Σικελία και μια πολύ πλούσια κυρία από το Ντουμπάι (δεν ανέφερε το όνομά της ή για ποιον δουλεύει) μου είπε ότι θέλει να τα αγοράσει όλα».

Ο Κατσιόπο δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος από το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το χωριό του, αλλά πρόσθεσε πως δεν θα μπορέσει να τους ικανοποιήσει όλους.