Διαγωνισμός για το καλύτερο Ελληνικό εκλέρ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στην Πάτρα, στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ο διαγωνισμός, έγινε στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019», για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ και διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον σεφ της Πρεσβείας, με τη συμβολή γνωστών Ελλήνων και Γάλλων σεφ.

Τα φώτα του εν λόγω event πάντως «έκλεψαν» οι κριτές του διαγωνισμού.

To παρών έδωσαν o Jean - Marie Hoffman, chef cuisinier της Γαλλικής Πρεσβείας, ο γνωστός για την τέχνη του στην ζαχαροπλαστική Στέλιος Παρλιάρος, η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου και η Χρυσή Μουράτ. Μέλος της κριτικής επιτροπής στην Πάτρα, ήταν και η Πατρινή Χρυσούλα Σεβαστιάδου, φιναλίστ του Διαγωνισμού MaziChef 2018 για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν.

Οι υποψήφιοι παρουσίασαν 10 δείγματα του εκλέρ τους, σε κλασικό μέγεθος (10 έως 12 εκατοστά σε μήκος), τα οποία είχαν προετοιμάσει στο χώρο τους, με δικά τους προϊόντα και με δικό τους τρόπο.

Φυσικά οι αναμνηστικές φωτογραφίες δεν έλειψαν από το μενού του διαγωνισμού:


φωτο-thesuppliersgr

φωτο-thesuppliersgr


φωτο-alexanderxronopoulos

φωτο-alexanderxronopoulos


φωτο-jean_marie_hoffmann

φωτο-jean_marie_hoffmann


φωτο-fotischrys

φωτο-fotischrys