Στην έναρξη της ζωντανής σύνδεσης με το Happy Day, ο Δήμος Βερύκιος έκανε μια εκτενή αναφορά στον Θέμο Αναστασιάδη. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για τις σχέσεις του παρουσιαστή με το κανάλι και τον Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ έκανε και μια ιδιαίτερη αναφορά στη σύζυγό του Βασιλική Παναγιωτοπούλου. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βερύκιος ανέφερε τα εξής, σύμφωνα με το zappit:

«Ψυχούλα ήταν ο Θέμος και σας το λέω εγώ που είχα την τύχη να έρθω κοντά του, να γνωριστούμε και στην πορεία να ενταχθώ στο κλειστό club των παντοτινών του φίλων. Ήταν ένας ψυχοπονιάρης ταύρος που αν κατά τη διάρκεια της ταυρομαχίας κατάφερνες να του αγγίξεις ευαίσθητες χορδές, μετά τον κέρδιζες για πάντα.

Δούλεψε μέσα στο σύστημα, είχε και εχθρούς και φίλους, τον μίσησαν πολλοί και μίσησε πολλούς, ήταν της κόντρας και της αντιπαράθεσης. Αλλά στην κοινωνία που ζούμε, μέσα σε αυτό στο σύστημα, χωρίς ορισμένες σταθερές δεν μπορείς ούτε να κινηθείς, ούτε να αναπνεύσεις, σε έφαγαν σαν τα ποντίκια. Ο Θέμος ήταν μια τέτοια σταθερά του συστήματος.

Τηλεοπτικά ξεκίνησε εδώ από τον Alpha. Τον Alpha -και σας το αποκαλύπτω τώρα- τον θεωρούσε το πατρικό του σπίτι. Γι’ αυτό και μετά, επί διοικήσεως Γερμανών, όταν έφυγε από τον Alpha και πήγε στον ΑΝΤ1, πάντα νοιαζόταν για τον Alpha. Μου είχε κάνει εντύπωση, την περίοδο του ανελέητου κυνηγητού του Δημήτρη Κοντομηνά από το ίδιο το σύστημα, ο Θέμος ήταν πάντα διαρκώς δίπλα στον ίδιο τον Κοντομηνά και στο κανάλι.

Ο Θέμος είχε δίπλα του μια ύαινα, μια πραγματική ηρωίδα, τη Βασιλική. Δικό μας παιδί, του Alpha. Η Βασιλική έμεινε δίπλα στον Θέμο μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Γολγοθάς είναι δύσκολος και η Βασιλικούλα, αυτόν τον Γολγοθά στα ξένα… γιατί η ξενιτιά είναι ξενιτιά.

Από την Ελβετία κάθε μέρα έβλεπε, σχολίαζε, γελούσε με αυτά τα οποία λέγαμε. Ήμασταν η πρωινή του συντροφιά και ήταν και παρεμβατικός.

Η Βασιλικούλα ήταν ένα δικό μας κορίτσι εδώ στον Alpha και πιστεύω ότι τον Alpha πρέπει να εξακολουθεί να τον θεωρεί όπως τον θεωρούσε: σπίτι της».