Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι της δυτικής Αχαΐας με την ατμόσφαιρα στην περιοχή τους, αυτές τις μέρες να γίνεται ολοένα και χειρότερη εξαιτίας της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην ΒΙΠΕ Πατρών. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής τις τελευταίες ημέρες η ατμόσφαιρα είναι αρκετά βαριά και η δυσοσμία έντονη, φτάνοντας ακόμα και στις νότιες συνοικίες της Πάτρας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών εκδικάστηκε προ ημερών μία υπόθεση που αποτελεί "καρμπόν" με αυτή της ΒΙΠΕ, με κατηγορούμενο έναν εκπρόσωπο ενός πυρηνελαιουργείου από το Επιτάλιο Ηλείας. 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, εξαγοράσιμης προς πέντε ευρώ την ημέρα. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η εταιρεία έπραξε ως όφειλε για την συμμόρφωσή της, στο θέμα της τήρησης των όρων της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και απηλλάγη από αυτή την κατηγορία, όμως με την δυσοσμία δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο έκανε επενδύσεις 4,5 εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία χρόνια και έβαλε αρωματικά φίλτρα γιασεμιού και τριανταφυλλιάς, για να μετριαστεί το πρόβλημα της οσμής, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να το εξαλείψει. Για τον λόγο αυτό, ο υπεύθυνος της επιχείρησης καταδικάστηκε.

Πάντως, σε ότι έχει να κάνει με την ΒΙΠΕ τα παράπονα των κατοίκων των περιοχών δυτικά του νομού είναι έντονα, ειδικότερα για τις νυχτερινές ώρες, ενώ η δυσοσμία φτάνει έως και την Πάτρα όταν έχει αέρα, καθώς αυτή την περίοδο τα εργοστάσια αυτού του είδους λειτουργούν στο "φουλ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος εξαιτίας της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων δεν μπορεί να είναι μετρήσιμη με κάποιον επιστημονικά αποδεκτό τρόπο και πάνω σε αυτό βρίσκουν "πάτημα" οι εταιρείες.