Με απόφαση του Σωματείου "Ιπποκράτης" δεν επέτρεψαν την είσοδο του Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας", το πρωί της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι που μετέχουν στην κατάληψη των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των εργαζόμενων για την υποστελέχωση και τη λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος και την στάση του Διοικητή που δεν επιλύει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Είναι γνωστό σε όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνον, το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενοι σ' αυτό.

Όπως βεβαίως και η εγκατάλειψη που βιώνουμε από το αρμόδιο υπουργείο και γενικά την κυβέρνηση, όπου χωρίς ίχνος ντροπής, μας έχουν αφήσει από τον Απρίλιο του 2018 χωρίς οργανισμό, χωρίς Δ.Σ, χωρίς Υπηρεσιακό, χωρίς προϋπολογισμό, με τεράστιες ελλείψεις Ιατρών και Εργαζομένων και δυστυχώς με ξεχασμένη την από τον Φλεβάρη του 2018 δέσμευσή τους για την αναγκαία και άκρως απαραίτητη νέα πτέρυγα.

Σ' αυτά τα προβλήματα προστίθενται

και η στάση της Διοίκησης, τόσο του Διοικητή, όσο και της Υποδιοικήτριας του συγχωνευμένου με εμάς ΝΝΘ, που συνεχίζει την χωρίς αντικείμενο παραμονή της, παρά και τις εις βάρος της καταγγελίες, με εξαίρεση βεβαίως την Υποδιοικήτρια του Αγ. Ανδρέα που σαφώς είναι σε διαφορετικό επίπεδο από τους προαναφερόμενους.

Αυτά τα προαναφερόμενα προβλήματα, για την αναγκαία αντιμετώπιση τους, ήθελαν και θέλουν ενότητα και συνεργασία όλων των δυνάμεων του Νοσοκομείου, διάλογο και συντονισμένη δουλειά απ' όλους, στοιχεία και χαρακτηριστικά που δυστυχώς δεν υπάρχουν, με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητή

Για τον οποίον για ακόμη μια φορά

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πούμε, ότι συνεχίζει να είναι απόμακρος, μη συνεργάσιμος και ελλιπέστατος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και το χειρότερο εμπαθής απέναντι στο Συνδικάτο και τους Εργαζόμενους. Χαρακτηριστικά που φάνηκαν με τον καλύτερο δυστυχώς τρόπο κατά την πρόσφατη εκδήλωση μας, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, όπου έλαμψε δια της απουσίας του. Όπου αξίζει να επισημάνουμε αρνήθηκε την χορήγηση τόσο της παγιωμένης 2ημερης άδειας για το σχετικό εθιμοτυπικό της κλήρωσης, όσο και των αναψυκτικών για τους καλεσμένους, που ζήτησε την επιστροφή τους, γυρνώντας έτσι προκλητικότατα την πλάτη του, τόσο στους Εργαζόμενους που καθημερινά μοχθούν για να στηρίξουν αυτό το ίδρυμα, όσο και στους επίσημους καλεσμένους μας που με παντοίους τρόπους στηρίζουν τον αγώνα μας και το Νοσοκομείο και εκείνη την ημέρα είχαμε και σχετικό ζήτημα-αίτημα στήριξης μας, που του το είχαμε επισημάνει.

Ο Διοικητής λοιπόν του Νοσοκομείου συνεργαζόμενος μόνον:με την Υποδιοικήτρια του συγχωνευόμενου σε εμάς Ν.Ν.Θώρακος, ένεκα της οποίας ταλαιπωρούμαστε από τον Απρίλη, για τον οργανισμό.
Και την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, που ως επί το πλείστον συμπεριφέρεται ως εντεταλμένος παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ

έχει παραγκωνίσει:

Την Υποδιοικήτρια του Αγ. Ανδρέα, άνθρωπο, ικανό που μπορεί να βοηθήσει και να δώσει λύσεις.
Τους Διοικητικούς Διευθυντές του Αγ. Ανδρέα και του ΝΝΘ, καθώς επίσης και την Νοσηλευτική Διευθύντρια του ΝΝΘώρακος.
Σχεδόν όλους τους προϊσταμένους της Διοικητικής υπηρεσίας και όχι μόνον. Τους προϊσταμένους που περιμένει τον οργανισμό, για να τους εκτοπίσει, σαφώς με παράνομες διαδικασίες σαν κι αυτές που εφάρμοσε στην Νοσηλευτική Διεύθυνση, που και αυτή εναρμονισμένη στο πνεύμα Σερεμέτη συμπεριφέρεται απρεπώς και όχι μόνον στον ευαίσθητο Νοσηλευτικό κλάδο, που εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Ακόμη και παραγωγικούς- έμπειρους και καταρτισμένους Εργαζόμενους που δεν τον υμνούν, η που δεν τον "γλύφουν", η που για διάφορους δικούς του λόγους δεν τους συμπαθεί. Εργαζόμενους που τους συμπεριφέρεται υποτιμητικά και απρεπώς, παρ ότι και αυτός ήταν εργαζόμενος του χώρου πρίν γίνει Διοικητής..

με αποτέλεσμα η λειτουργία της υπηρεσίας μας, όπου συμπεριφέρεται ως ο Λουδοβίκος ο IE, ωσάν να είναι επιχείρηση του, σε πάρα πολλούς τομείς να πηγαίνει δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο.

Σ' αυτήν την φάση που τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζομένων είναι πολλά και οξυμένα, δεν μπορεί το Νοσοκομείο να διοικείται από την προαναφερόμενη εμπαθέστατη τριάδα, που προκλητικά διαχωρίζει τους Εργαζόμενους και αδιαφορεί για τα προβλήματα τους. Χρειάζονται άλλες διαδικασίες και παρεμβάσεις, σοβαρές τομές και προσεγγίσεις, μακριά και έξω από τις υπάρχουσες ρουσφετολογικές επιλογές και ανοχές. Παρεμβάσεις που θα πρέπει να τις δει άμεσα το αρμόδιο υπουργείο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, για το καλό όλων μας.

Καιρός λοιπόν, έστω και τώρα, όλοι αυτοί να συνετιστούν, μετά τις επιπολαιότητες της μεταστέγασης, και το χάος που συνεχίζει να επικρατεί, σ' αυτόν εδώ τον ευαίσθητο χώρο, ειδικά από τον Απρίλιο του 2018 και μετά. Χάος όπου δυστυχώς κανένας δεν δίνει καμία λύση και δυστυχώς καμία πειστική και δεσμευτική απάντηση.

Κύριοι αρμόδιοι επιτέλους

αλλάξτε τους γραμμή πλεύσης η παραιτείστε τους, αν υπάρχει ίχνος ευαισθησίας. Εμείς πάντως δηλώνουμε ότι απέναντι σε αυτό το γίγνεσθαι, σ' αυτά τα κραυγαλέα γεγονότα, δεν θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα, για να γίνουμε αρεστοί στον Κον Σερεμέτη και την παρέα του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο του αγώνα, την ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ μας πορεία ενωμένοι, παρά τις όποιες και όσες παρεμβάσεις και πρακτικές Τσίπρα, κιαν επιδιώξει ο κος Σερεμέτης.

Ως εδώ λοιπόν και μη παρέκει..."