"Το Σωματείο μας καταγγέλλει τους απρόκλητους τραμπουκισμούς, την ωμή τρομοκράτηση και τη βάρβαρη χυδαιότητα των επαγγελματιών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι με τη βία επιτέθηκαν και παρεμπόδισαν τους εργαζόμενους – μέλη του Σωματείου μας, να ψηφίσουν στις προγραμματισμένες εκλογικές μας διαδικασίες στη Θεσσαλονίκη στις 18/2/2019.

Με το έτσι θέλω απέκλεισαν την αίθουσα ψηφοφορίας και με μεθόδους τρομοκράτησης έδιωχναν όσους εργαζόμενους ερχόταν για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Το γελοίο τους ψεύτικο και προπαγανδιστικό αφήγημα ότι, πρόκειται για σωματείο που καθοδηγείται από εργοδότες και ότι αποτελεί εκλογικό μηχανισμό για την ΟΙΥΕ, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι αυτό αποτελεί απλώς το πρόσχημα για να διαλύσουν (όπως το έχουν κάνει και αλλού) όποια δύναμη και όποιο σωματείο δεν ελέγχεται από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΜΕ.

Μετά από μια σειρά περιστατικά, όπου οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ διαλύουν βίαια εκλογικές διαδικασίες συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως π.χ. κλαδικό σωματείο τροφίμων, σωματεία wind και Vodafone, ΠΑΣΕΝΤ, Εργατικά Κέντρα Κοζάνης, Πάτρας, Λαμίας, Κατερίνης, Χαλκίδας, στο στόχαστρο μπαίνει η ίδια η ΟΙΥΕ και το συνέδριό της που θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν τρομοκρατούνται, όσο κι εάν το επιδιώκει ο θίασος του ΠΑΜΕ! Προχωράμε μπροστά αφήνοντας στο γραφικό περιθώριο της ιστορίας όλους όσους νομίζουν ότι με το τσαμπουκά και τη βία θα καθυποτάξουν και θα ελέγξουν το συνδικαλιστικό κίνημα" αναφέρει η ανακοίνωση.