Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε η χρονιά για τους Ολυμπιονίκες του Ρίο, Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή οι οποίοι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα της Βορείου Αμερικής στην κατηγορία 470.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι συμμετείχαν όπως και άλλοι Έλληνες ιστιοπλόοι στον αγώνα αυτόν, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας τους εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου στο Μαϊάμι.

Με την ψυχολογία τους στα ύψη θα ριχτούν στη μάχη του παγκοσμίου κυπέλλου στο Μαϊάμι την ερχόμενη εβδομάδα οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. Κατέλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε 33 σκάφη. Πραγματοποιήθηκαν εννέα 9 ιστιοδρομίες. Οι θέσεις που έφερε ήταν 1, 8, 6, 1, 2, 1 και 16 την οποία «πέταξαν» ως χειρότερη, 8 και 1. Συγκέντρωσαν 28 βαθμούς.

Την δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Σουηδοί Α. Ντάλμπεργκ – Φ. Μπέργκστρομ με 39 βαθμούς και την τρίτη οι Ισπανοί Τζ. Χαμάρ – Ν. Ροντρίγκες με 46 βαθμούς.

Οι Π. Μάντης – Π. Καγιαλής έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι πανέτοιμοι για τον πρώτο μεγάλο αγώνα της χρονιάς.

"Νιώθουμε πολύ καλά αγωνιστικά καθώς δουλέψαμε πολύ σκληρά όλο το τελευταίο διάστημα. Επαναπροσδιορίσαμε κάποια πράγματα στην τεχνική μας και βελτιώσαμε την ταχύτητά μας σε όλες τις συνθήκες. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες επιλογές στην τακτική μας.

Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά τον αγώνα κερδίζοντας την πρώτη κούρσα, και διαχειριστήκαμε αρκετά καλά την αστάθεια του καιρού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε με χρυσό μετάλλιο το 2019, αλλά αμέσως μετά την απονομή βάζουμε πλώρη για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας που ξεκινάει εδώ στο Μαϊάμι σε λίγες ημέρες ", είπε ο Παναγιώτης Μάντης, ενώ ο Παύλος Καγιαλής τόνισε:

"Τέσσερις πρώτες θέσεις σε σύνολο εννέα ιστιοδρομιών και μια πολύ καλή διαχείριση του στόλου είναι τα σημαντικά κεφάλαια που κρατάμε από αυτόν τον αγώνα. Οι καλές εκκινήσεις μας έδωσαν περιθώριο επιλογών, ενώ η καλή ταχύτητα του σκάφους δημιούργησε διαφορές ασφαλείας. Κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε για τον επόμενο αγώνα καθώς έχουμε μικρό περιθώριο να ξεκουραστούμε. Έχουμε συνηθίσει στους εξαντλητικούς ρυθμούς του προγράμματος και δε σας κρύβω ότι αδημονούμε για τη συνέχεια".

Όσο για τα ις άλλες ελληνικές συμμετοχές, οι Βασίλης Παπουτσόγλου - Ιωάννης Ορφανός τερμάτισαν 10οι με 88 βαθμούς.

Στις γυναίκες έγιναν 8 κούρσες και οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου κατέλαβαν την 8η θέση με 67 βαθμούς σε σύνολο 25 σκαφών.

ΠΗΓΗl: protothema. gr