Πρώτα ζήτησε την παραίτησή της, χαρακτηρίζοντας casus belli την παραμονή στην κυβέρνηση των στελεχών των ΑΝΕΛ που έχουν διαγραφεί.

Τώρα πλέον ο πρώην υπουργός Αμυνας ξεκινάει κανονικό πόλεμο, ειδικά με την πρώην βουλευτή του Ελενα Κουντουρά, ζητώντας τα έγγραφα για τις δαπάνες που έχει κάνει το υπουργείο Τουρισμού, για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αναζητά σκοτεινά σημεία και ενδεχόμενες παρανομίες.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την διαβίβαση στην Βουλή όλων των στοιχείων για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό και ειδικότερα των μνημονίων συνεργασίας, τα στοιχεία για την διεξαγωγή διεθνών διαγωνισμών, τις εταιρείες που ανέλαβαν τα έργα, τις δαπάνες για το έτος πολιτισμού Ελλάδας Ρωσίας καθώς και το βιογραφικό της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ Αγγελικής Χονδροματίδου.

Σημειώνεται ότι οι άλλες δαπάνες που θέλει να ελέγξει ο Πάνος Καμμένος είναι τα έξοδα για τα ταξίδια της υπουργού Τουρισμού και ειδικότερα τα 18.435 ευρώ που δαπανήθηκαν για το ταξίδι της Ελενας Κουντουρά στην Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε στην Wall Street, και τα 30.000 ευρώ που κόστισε το ταξίδι της σε Τορόντο και Σανγκάη.

Τελεσίγραφο στον Τσίπρα να τους διώξει

Είχε προηγηθεί το τελεσίγραφο του πρώην υπουργού Αμυνας στον Αλέξη Τσίπρα, ότι αν δεν απομακρύνει τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση, θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε στον Σκάι, τερματίζοντας έτσι και το εμπάργκο προς τον σταθμό, και δήλωσε ότι «εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, έστω και αν δεν έχουν κάνει ανταλλαγή ψήφου, ειδικά αυτούς, όπως η Χρυσοβελώνη και ο Κουίκ, είναι αιτία πολέμου». Ενώ προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα οτι «αν τους κρατήσει δεν περνάει νομοσχέδιο, η κοινοβουλευτική ομάδα θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια».

«Η παραμονή στελέχους με ανταλλαγή καρέκλας, είναι θέμα αυτού που την ανταλλάσσει, είπε. Αλλά η παραμονή αυτών που δεν έχουν κάνει ανταλλαγή, για να χτυπούν εμένα, είναι αιτία πολέμου»