Η Έλενα Κονιδάρη, μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:"Η δημόσια συζήτηση που προκάλεσε η φετινή τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού μπορεί να καταστεί χρήσιμη. Ασφαλώς και διαιωνίζουν το μύθο του θεσμού οι τελετές, οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που διοργανώνουν οι πολίτες με τη στήριξη του Δήμου Πατρέων. Εκτιμώ, όμως, ότι χρειάζεται να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στις υποδομές που θα αναβαθμίσουν το Πατρινό Καρναβάλι.

Ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων είναι η μετατροπή των Παλαιών Σφαγείων σε χώρο δημιουργικής βιομηχανίας με επίκεντρο το Πατρινό Καρναβάλι. Πρόκειται για το έργο με το ακρωνύμιο SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Στα Παλαιά Σφαγεία, σύμφωνα με την μελέτη, θα υπάρχουν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και επιμόρφωσης για κάθε ηλικία, ενώ θα δημιουργηθούν, μεταξύ άλλων, χώροι εκπαίδευσης, κατασκευής και αναπαραγωγής καρναβαλικών δημιουργιών, παρουσίαση καρναβαλικών στολών, καπέλου, μάσκας και άλλων κατασκευών, δημιουργική απασχόληση παιδιών.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου περνάει το Πατρινό Καρναβάλι σε άλλο επίπεδο. Αποδεικνύει ότι η πόλη και η ευρύτερη περιοχή αξιοποιούν κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει μια υποδομή ικανή να προσελκύσει επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Έστω κι αν δεν θα πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο ανάλογης έκτασης με τη «Ντίσνεϊλαντ», το οποίο θα ήθελαν πολλοί τοπικοί φορείς να ιδρυθεί στην Πάτρα, αλλά για ένα χώρο αφιερωμένο στην προβολή του Καρναβαλιού, πιστεύω ότι μας είναι απαραίτητος στην προσπάθεια να γίνουμε περισσότεροι εξωστρεφείς.

Εκτός αυτού, περνάει στην κοινωνία ένα μήνυμα που το έχουμε απόλυτη ανάγκη στις μέρες μας. Το μήνυμα ότι οι τοπικές αυτοδιοικητικές και επιχειρηματικές αρχές μπορούν να συνεργαστούν και να φέρουν θετικά αποτελέσματα στον τόπο μας, ξεπερνώντας τις διαφορετικές πολιτικές ή ιδεολογικές προσεγγίσεις τους. Αξίζει να στηρίξουμε ένα τέτοιο εγχείρημα και να το δούμε σύντομα να πραγματοποιείται".