Αν κάποιος αξίζει ένα μπράβο για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, αυτός δεν είναι άλλος από τον κόσμο και τους καρναβαλιστές που βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και έδειξαν με την παρουσία τους πόσο αγαπούν αυτή την γιορτή και τι σημαίνει για τους ίδιους. 

Ο κόσμος, παρά τη δυνατή βροχή που έριξε, ειδικότερα από τις 8 και μετά, ήταν στημένος στην πλατεία Γεωργίου για τουλάχιστον 1,5 ώρα κρατώντας ομπρέλες, περιμένοντας να ξεκινήσει η τελετή έναρξης. 

Πολλοί περίμεναν μία επίσημη ενημέρωση από τους οργανωτές για το αν και πότε θα ξεκινούσε η τελετή. Όταν τελικά τους δόθηκε (έστω και κάπως καθυστερημένα αυτή η ενημέρωση), δεν έφυγαν από την πλατεία Γεωργίου και ας έβρεχε.

Έμειναν εκεί με τις ομπρέλες στο χέρι περιμένοντας. Ο κόσμος για τα δεδομένα του καιρού ήταν αρκετός. Ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά που είχαν κατέβει μαζί με τους γονείς τους για να δουν τα δρώμενα που τελικά δεν έγιναν. Ορισμένοι πήγαν σε ένα υπόστεγο, όμως όταν ξεκίνησε η γιορτή, εκτέθηκαν και πάλι στη βροχή για να παρακολουθήσουν την τελετή. 

Ακόμα και μετά τη λήξη των πυροτεχνημάτων, όταν και τους ανακοινώθηκε (κάπως άτσαλα είναι η αλήθεια) ότι δεν θα γίνουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα, ορισμένοι δεν έφυγαν. Ήταν για κάποια ώρα εκεί, θέλοντας να νιώσουν στην καρδιά και την ψυχή τους, τον ερχομό του Πατρινού Καρναβαλιού.

Όσο για τους καρναβαλιστές; Πέρα από αυτούς που ήταν στην πλατεία Γεωργίου και βρέχονταν υπήρχαν και οι υπόλοιποι, οι τουλάχιστον 80 με 100 καρναβαλιστές που θα έπαιρναν μέρος στο δρώμενο, εκπρόσωποι των 20 περίπου πληρωμάτων, που είχαν δηλώσει συμμετοχή, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανέβηκαν με τις παλιές στολές πάνω στην σκηνή και εκτέλεσαν το ρόλο τους μέσα στη βροχή. 

Μόνο και μόνο από αυτά, καταλαβαίνει εύκολα κανείς κάτι: Το καρναβάλι για τους Πατρινούς είναι μία σοβαρή υπόθεση και έτσι θα πρέπει να το λαμβάνουν όλοι. Πόσο μάλλον ο δήμος, οι αρμόδιοι και τα στελέχη του.