Τη «σιωπή» που κράτησε από τις αρχές του 2019 πυροδοτώντας λογής σενάρια για την απουσία της από το προσκήνιο, έσπασε η Μελάνια Τραμπ.

Εκτός από δύο φωτογραφίες της χιονισμένης Ουάσιγκτον που φαίνεται ότι είχε τραβήξει μέσα από το Λευκό Οίκο κι ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter στις 13 Ιανουαρίου, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, είχε να ακουστεί από την Πρωτοχρονιά, αλλά τώρα επανήλθε με ένα post με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων του συζύγου της στην προεδρία της χώρας.

«Ήταν δύο αξέχαστα χρόνια στον Λευκό Οίκο. Με τιμά το να υπηρετώ αυτό το μεγάλο έθνος!», έγραψε.

Η ανάρτηση συνοδευόταν από μια μικρή αστερόεσσα και τη φωτογραφία του αγκαλιασμένου προεδρικού ζεύγους πάνω στην «προεδρική σφραγίδα».

Η Μελάνια Τραμπ έχει να εμφανιστεί δημοσίως από τις 26 Δεκεμβρίου, όταν επισκέφθηκε με τον άνδρα της Αμερικανούς στρατιώτες στη βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, κατά την επιστροφή τους από ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στο Ιράκ. H απουσία της προκάλεσε ανησυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χρήστες να διερωτώνται «που είναι η Μελάνια».

Σάλος για τα ταξίδια της Μελάνια με κρατικά αεροσκάφη στη διάρκεια του shutdown

Η ίδια, ωστόσο, έκανε στο διάστημα αυτό πέντε ταξίδια μόνη της με κρατικά αεροσκάφη – κι αυτό παρά το λεγόμενο “shutdown” (το λουκέτο) στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, που υποχρέωσε την πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι να ακυρώσει ταξίδια της στις Βρυξέλλες και το Αφγανιστάν.

Ειδικά το ταξίδι αναψυχής στο θέρετρο του άνδρα της στη Φλόριντα ξεσήκωσε αντιδράσεις : οι άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας που την συνοδεύουν στα ταξίδια της, αυτή την περίοδο δεν πληρώνονται τους μισθούς τους λόγω του shutdown, όπως και συνολικά κάπου 800.000 εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες.