Μία ημέρα μετά το τραγικό φινάλε στην αναζήτηση του πιλότου Παναγιώτη Κεφάλα, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος έχασε την ζωή του από την συντριβή του αεροπλάνου του σε θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανέλκυσης του αεροπλάνου.

Με προσεκτικές κινήσεις, ειδικοί αφού έδεσαν μπαλόνια με αέρα και ανασήκωσαν σε χαμηλό ύψος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το κουφάρι του αεροπλάνου, το έσυραν με την βοήθεια λέμβου μέχρι την ακτή.

Εκεί, με την βοήθεια γερανού έγινε η ανύψωση του και η απόθεση του αεροσκάφους στην στεριά, προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση από τους ειδικούς για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αεροπλάνου.

Τα σημάδια από την δύναμη της πρόσκρουσης του αεροπλάνου στο νερό είναι εμφανή, καθώς το κουφάρι του πλοίου είναι σχεδόν διαλυμένο.


Η σορός του Παναγιώτη Κεφάλα εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από βατραχανθρώπους του Λιμενικού, οι οποίοι έκαναν επισταμένες αναζητήσεις στην περιοχή, με την βοήθεια τεχνικών μέσων από το ωκεανογραφικό σκάφος "Ναυτίλος" του Πολεμικού Ναυτικού, με τα οποία εντοπίστηκε και υπεδείχθη το σημειο στο οποίο βρισκόταν η άτρακτος του αεροσκάφους.

Το άψυχο κορμί του απόστρατου στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε κοντά στην εκβολή ενός ποταμού, σε μικρή απόσταση απο το σημείο στο οποίο την δεύτερη ημέρα των ερευνών είχε βρεθεί τμήμα του φτερού του μονοκινητήριου αεροσκάφους του.

Ο πιλότος ήταν ακόμη δεμένος με την ζώνη ασφαλείας και η σορός είχε σε μεγάλο μέρος καλυφθεί από λάσπη και φερτά υλικά, σε βάθος δεκάδων μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πηγή: ΑΝΤ1