Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει προκαλέσει μόνο θύελλα στην κυβέρνηση, βγάζοντας εκτός τους ΑΝΕΛ, όμως έχει φέρει σοβαρά ζητήματα και στο ΚΙΝΑΛ. 

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στο facebook o γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, Νίκος Μοίραλης που αφού επιτίθεται στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής για την στάση που έχει κρατήσει προτείνει να συμμετάσχει το κόμμα στις εθνικές εκλογές με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. 

Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Μοίραλη: "Ελπίζω η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να συνειδητοποίησε πως μένουμε καθηλωμένοι όλο αυτό το καιρό γιατί ο καθένας λέει & πράττει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι.

Ραγκούσης, Θεοδωράκης, Θεοχαρόπουλος, Μωραίτης μπήκαν στο ΚΙΝΑΛ για να πάρουν και όχι να δώσουν. Έδρες σίγουρες έψαχναν για να ανανεώσουν το 7χίλιαρο το μήνα. Η ζημιά έγινε και για αυτό δημοσκοπικά είμαστε σε μονοψήφια ποσοστά ακόμα παρά τη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν σεβαστήκαμε ποτέ τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν στις διαδικασίες μας αλλά προτιμήσαμε να συνεχίσουμε με ομοσπονδίες και όχι σαν ενιαίο και  αδιαίρετο κόμμα με αποτέλεσμα ο κάθε τυχάρπαστος να υποθάλπει το εγχείρημα. Έστω και την ύστατη ώρα ας διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας κι ας συμμετέχουμε με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές.

Και θα κριθούμε όλοι μας και  πιο πολύ από όλους ο περίγυρος της προέδρου που επιβίωσε με τους διορισμούς στο συνέδριο, επιβιώνει γιατί έχει την αποκλειστικότητα στα ΜΜΕ και επιβιώνει σήμερα με την κατάρτιση ψηφοδελτίων σε κάθε νόμο ανάλογα τα μέτρα τους.

-Υπάρχουν & άλλοι «Θεοχαρόπουλοι» και θα τους τελειώσουμε στις εθνικές εκλογές αν δεν γίνουν μαγειρέματα...

-Υπάρχουν & άλλοι «Ραγκούσηδες» και θα τους τελειώσουμε στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ αν δεν τους διορίσει ο περίγυρος...

Υ.Γ. Ειδάλλως καθόμαστε και στις δουλειές μας!".