Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας Καλαμακίου Αχαΐας. 

Συγκεκριμένα όπως τονίζεται: "Με την συμμετοχή πολλών συγκατοίκων και επίσημων φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας στο κέντρο Πυθάρι.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Περικλής Ρογκάλας ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία. Κάνοντας απολογισμό της χρονιάς τόνισε την αναγκαιότητα συστράτευσης του συνόλου, κάτοικοι και φορείς, για τα χρονίζοντα και φλέγοντα θέματα της περιοχής όπως οι δρόμοι, η παραλία, τα απορρίμματα, και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει προς αυτή τη κατεύθυνση.

Στον ίδιο τόνο κινήθηκαν και οι ομιλίες των εκπροσώπων επίσημων φορέων που έδωσαν το παρών και είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους κ.κ. Γιάννη Κωτσάκη, Διοικητή της 116 Π. Μ., Σπύρο Μυλωνά, υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Παναγιώτη Μυλωνά και Βασίλη Γκοτσόπουλο πρ. αντιδημάρχους Δυτικής Αχαΐας, Τάκη Χρονόπουλο, πρόεδρο ΜΚΟ Save Coast για την διάσωση των ακτών, Χριστόφορο Καπόπουλο, επιστημονικό συνεργάτη την ΜΚΟ, Σοφία Πανίτσα, Πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Λακκόπετρας και Αρίστο Νιφόρα, Βασίλη Δημόπουλο, Κατερίνα Λιναρίτη. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους".