Πάνω από 2.000 υπολογίζονται οι Πατρινοί που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για το Μακεδονικό,  διαμαρτυρόμενοι για την συμφωνία των Πρεσπών. 

Οι Πατρινοί ταξίδεψαν στην Αθήνα με λεωφορεία, αλλά και με τα ιδιωτικά τους Ι.Χ. προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους με τον υπόλοιπο κόσμο, σε μία μαζική εκδήλωση που είχε μεγάλη ανταπόκριση από όλα τα μέρη της Ελλάδος. 

Όσοι πήγαν στην πλατεία Συντάγματος διαπίστωσαν ότι από ένα σημείο και μετά δεν έπεφτε καρφίτσα από την συμμετοχή του κόσμου και αρκετοί στον απόηχο του συλλαλητηρίου μιλούν για την μεγαλύτερη εκδήλωση που πήραν ποτέ μέρος. 

Από την Πάτρα, όπως είχε γράψει από την αρχή το patrasevents.gr, μπροστάρης σε όλη αυτή την κινητοποίηση ήταν η εκκλησία. Ενορίες της πόλης είχαν βάλει λεωφορεία για τον κόσμο, ανεβάζοντας εκατοντάδες πιστούς στην Αθήνα, ενώ ανάμεσα σε αυτούς ήταν και αρκετοί κληρικοί.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε από την Πάτρα πήγε στην πλατεία Συντάγματος κόσμος από την ενορία του Αποστόλου Παύλου, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, από την Αγία Μαρίνα Πατρών, αλλά και από άλλες εκκλησίες.

Παράλληλα, πούλμαν για το συλλαλητήριο είχε βάλει και η Χριστιανική Εστία στην οδό Μιαούλη, με αρκετούς Πατρινούς να δηλώνουν συμμετοχή και να ταξιδεύουν στην Αθήνα.  

Γενικότερα η συμμετοχή ήταν μαζική, με άτομα όλων των ηλικιακών κατηγοριών, ενώ στο συλλαλητήριο πήραν μέρος και αρκετοί Πατρινοί που διαμένουν στην Αθήνα. 

Δείτε βίντεο από τα όσα έγιναν σε πούλμαν που ταξίδευε από την Πάτρα για το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με τους επιβάτες να τραγουδούν το "Μακεδονία ξακουστή". 


Το «Μακεδονία ξακουστή» μέσα στο πούλμαν από Πάτρα για το συλλαλητήριο Αθηνών, 20/1/19.