Συγκίνηση. Δέος. Ρίγος.

Με τρεις λέξεις μπορεί να περιγράψει κάποιος τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στο μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα για το θέμα της Μακεδονίας, με τον κόσμο να εκφράζει την διαμαρτυρία του για την συμφωνία των Πρεσπών. 

Δεκάδες Πατρινοί ταξίδεψαν στην Αθήνα για να δώσουν το παρών και να ενώσουν τις φωνές τους με όλο αυτόν τον λαό που έφτασε στην πλατεία Συντάγματος από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Από την Μακεδονία, από την Πελοπόννησο, από την Κρήτη, από την Κύπρο από παντού. Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος ήταν ένας από αυτούς τους Πατρινούς που συμμετείχε στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό και έζησε από κοντά τα όσα έγιναν εκεί. 

"Ήταν κάτι μοναδικό σίγουρα... Όλος αυτός ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος να φωνάξει κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έδειξε με την παρουσία του το πόσο εναντιώνεται σε αυτό που η πολιτική εξουσία πάει να περάσει στην Βουλή" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. 

"Το ανατριχιαστικό, αυτό που προκάλεσε σκηνές ρίγους ήταν όταν χιλιάδες κόσμου τραγουδούσαν μαζί τον Εθνικό Ύμνο". Ο ίδιος έχει συγκεκριμένη άποψη για τα όσα έγιναν στο τέλος που αμαύρωσαν το συλλαλητήριο και ανάγκασαν τον κόσμο να αποχωρήσει από την πλατεία Συντάγματος μαζικά. "Έγιναν ακριβώς τα ίδια με τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, όταν ψηφιζόταν το μνημόνιο" τονίζει. 


"Μόλις είδαν πως μαζεύεται ο λαός έβαλαν παρατακτικούς να επιτεθούν στην Αστυνομία έτσι ώστε να παρασυρθούν οι θερμοκέφαλοι και να έχουν δικαιολογία για να πετάξουν τα ληγμένα χημικά και να διαλύσουν τον κόσμο, ελαχιστοποιώντας το ρίσκο".

Όμως όλα δείχνουν ότι τέτοιες συγκεντρώσεις θα ξαναγίνουν με τον λαό να εναντιώνεται στην συμφωνία. "Πιστεύω ότι θα ξαναγίνουν. Ο κόσμος δεν θα τους κάνει το χατήρι να προχωρήσουν σε μία τέτοια συμφωνία". 

Όσο για την συμμετοχή των Πατρινών; "Είχε αρκετό κόσμο από την Πάτρα, όμως, με βάση την κρισιμότητα του ζητήματος για την πατρίδα, ασφαλώς θα μπορούσε να είχε και περισσότερο".