Οι περισσότεροι έχουμε δει το θαλάσσιο kite, όπου τολμηροί σέρφερ είναι δεμένοι με έναν «αετό», κάνουν άλματα στον αέρα και στη συνέχεια προσθαλασσώνονται και συνεχίζουν το σερφ.

Όταν όμως αλλάζει το σκηνικό και στη θέση της θάλασσας, βάλουμε μια χιονισμένη βουνοπλαγιά; Τότε μιλάμε για snowkite, ένα χειμερινό άθλημα που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, γεγονός που το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό για όσους αναζητούν την περιπέτεια. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για το kite του χιονιού είναι η καλοκαιρία και ένα χιονισμένο βουνό χωρίς δέντρα, όπως το Παναχαϊκό.

Οι kite surfers του Δρεπάνου, που λατρεύουν την περιπέτεια, επειδή το καλοκαίρι αργεί για να τους δώσει την ευχαρίστηση να κάνουν τα δικά τους στο νερό, αποφάσισαν να κάνουν snowkite.

Ανέβηκαν στο βουνό της Πάτρας και έζησαν μια διαφορετική εμπειρία, με φόντο την υπέροχη θέα.


Τελικά, η Πάτρα έχει πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, αρκεί να τα ανακαλύψεις...

Όπως αναφέρει και ο Βασίλης Παπαιώννου, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες: "Όχι δεν είμαι εγώ τοπικιστής ή "κολλημένος" με τη Πάτρα...
Αλλά απλά η Πάτρα εκτός από Καρναβάλι, θάλασσα, βουνό, ρυμοτομία, Pick, μαυροδάφνη, Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων", windsurf, Φεστιβάλ, κρυμμένο θησαυρό, λουκούμια, Παναχαϊκή, 50Π, Προμηθέα, Πανεπιστήμιο, Παμπελοποννησιακό, Ηφαίστου, Άγιο Ανδρέα, kitesurf, μπουρμπούλια, Αρχαιολογικό Μουσείο, 4Π, Λουξ, Νεοκλασικά, τοξοβολία, κεραμική, Απόλλωνα, ερασιτεχνικό θέατρο, στοές, Achaia Clauss, φωτογραφία, Παντοκράτορα, ηλιοβασίλεμα, Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο, PatrasIQ, κομφετί, Μουσείο τύπου, βακαλάο σκορδαλιά, Coffee Island, ΤΕΙ, Ρήγα Φεραίου, τεντούρα, Ρωμαϊκό Ωδείο, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έχει και snowkite"!!!