Τελετή έναρξης express... 

Ούτε έξι με εφτά λεπτά δεν κράτησε η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού και όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας για να την παρακολουθήσουν, το μόνο που θα θυμούνται από αυτή είναι ότι έγιναν μούσκεμα.

Ήδη στα social media έχει γίνει χαμός με τους πάντες να γράφουν για μία τελετή φιάσκο, κατηγορώντας έμμεσα την δημοτική αρχή για προχειρότητα και έλλειψη οργάνωσης αφού δεν είχε φροντίσει να κάνει κάτι για να προστατεύσει την εκδήλωση στο ενδεχόμενο της βροχής. 

Και όμως οι προβλέψεις για τον καιρό ήταν ξεκάθαρες. Θα έβρεχε το βράδυ του Σαββάτου και ήδη είχε ξεκινήσει να βρέχει από το απόγευμα. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε να βάλει ένα στέγαστρο στην πλατεία Γεωργίου για τον κόσμο; Έστω μία τέντα για να προφυλάξει τις ηχητικές εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα που όμως έχουμε πληρώσει στην ουσία από την τσέπη μας. 

Οι αναρτήσεις των Πατρινών δεν κρύβουν την απογοήτευση τους για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού και για την τελετή που δεν είχε καν καλλιτεχνικά δρώμενα αφού υπήρχε κίνδυνος σοβαρού βραχυκυκλώματος. Τα σχόλια των Πατρινών πέφτουν από το βράδυ του Σαββάτου και αυτά σαν την βροχή. 

Οι περισσότεροι βάζουν και ένα ύφος καυστικότητας στα σχόλια τους, σχετίζοντας το φιάσκο με την ιδεολογία της δημοτικής αρχής και του Κώστα Πελετίδη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να φέρει ένα πανό από αυτά αυτά του ΚΚΕ για να σκεπάσει την πλατεία Γεωργίου, όπως είχε γίνει παλιότερα με τις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Σημασία έχει ότι το φιάσκο δεν αλλάζει. Έχει ξαναβρέξει σε τελετή όμως αυτό το πράγμα δεν είχε ξαναγίνει. Χωρίς φώτα, όλα στο σκοτάδι, λίγη μουσική και πάλι καλά που έπεσαν τα πυροτεχνήματα. Ήταν σίγουρα η χειρότερη τελετή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Κρίμα για όσους είχαν προσπαθήσει και ματώσει για αυτή την εκδήλωση. Κρίμα για τον κόσμο. Κρίμα για το Πατρινό Καρναβάλι. Κρίμα για την Πάτρα.