Χρώμα, φώτα και πυροτεχνήματα που έκαναν την νύχτα μέρα και έδωσαν την λάμψη τους στον ουρανό της Πάτρας, στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, κυριάρχησαν σε μία εκδήλωση που έφερε το δικό της μήνυμα στους Πατρινούς, σκορπίζοντας χαρά και αισιοδοξία, σε όλη την πόλη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. 

Παρά τον κακό καιρό που χάλασε τα σχέδια των διοργανωτών η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού πραγματοποιήθηκε, έστω και με καθυστέρηση, με το κέφι και την διάθεση των Πατρινών να κερδίζουν την δυνατή βροχή. Ο Κώστας Πελετίδης μιλώντας στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι είμαστε παντός καιρού και έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει το Πατρινό Καρναβάλι 2019. 

"Είμαστε το καλύτερο Καρναβάλι της Ελλάδος και το αποδεικνύουμε σήμερα" τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος στην σύντομη ομιλία του. Στη συνέχεια τα πυροτεχνήματα έκαναν την νύχτα μέρα για έξι με εφτά λεπτά και έδωσαν ένα εντυπωσιακό θέαμα στον κόσμο που δεν σταμάτησε να βρίσκεται εκεί και να παρακολουθεί με τις ομπρέλες στο χέρι και μες στην βροχή. 

Πάντως, λόγω της κακοκαιρίας δεν εμφανίστηκαν τα μουσικά συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες και έτσι δεν έγιναν για λόγους ασφαλείας όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα που ήταν να γίνουν. Εξάλλου, η Νατάσα Τραγουστή, παρουσιάστρια της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που θα εμφανίζονταν, με τον κόσμο να χειροκροτεί, ενώ στα καταστήματα ξεκίνησαν τα πάρτι για τον ερχομό του Βασιλιά Καρναβαλιού. 

Ωστόσο, η σημασία της βραδιάς της τελετής έναρξης έτσι όπως εξελίχτηκε είναι ότι το Πατρινό Καρναβάλι δεν το σταματά τίποτα. Ούτε οι βροχές, ούτε τίποτα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος έμεινε στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια, όταν μετά από λίγο και το τέλος της ρίψης πυροτεχνημάτων, η τελετή έληξε, δίνοντας την σκυτάλη στους dj's.