Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί ένα τμήμα του κέντρου της Πάτρας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζουν κύκλοι της δημοτικής αρχής, όμως από την άλλη έναν μεγάλο μέρος των πολιτών υποστηρίζουν ότι οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει το κάθε έργο, τα έχουν αφήσει στην τύχη τους και κάνουν ότι θέλουν, έχοντας ως γνώμονα να τελειώσουν την δουλειά τους. 

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες αυτές των πολιτών οι εργασίες γίνονται χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προς τους συνδημότες πεζούς και οδηγούς, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόληψη για τα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα ή είναι ΑμεΑ και κατά συνέπεια τους αποκλείεται η πρόσβαση για ένα χρονικό διάστημα από πολλά σημεία και δρόμους της πόλης. 

Στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στον δρόμο της Αράτου, μπροστά από το νεοκλασικό κτίριο, αρκετές κυρίες με καροτσάκια αναγκάζονται λόγω της κατάστασης να πηγαίνουν από τον δρόμο, ενώ το ίδιο ισχύει για τους ηλικιωμένους ή για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η πρόσβαση είναι γενικότερα δύσκολη για όλους τους πεζούς. 

Και δεν είναι το μοναδικό αυτό σημείο της Πάτρας όπου έχει αποκλειστεί λόγω εργασιών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να επιληφθούν επί του θέματος και να πάρουν την κατάσταση πάνω τους; 

Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Πλέσσα: