Μπορεί ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας να προσπάθησε να βάλει ένα καρναβαλικό χρώμα στην αγορά ανήμερα της τελετής έναρξης, όμως, αυτό κράτησε μόνο τις πρωινές ώρες. 

Από το μεσημέρι και μετά τα περισσότερα καταστήματα της Πάτρας, παρά τις εξαγγελίες του Εμπορικού Συλλόγου, έκλεισαν και δεν ακολούθησαν την πολύχρωμη νύχτα, έστω και αυτή που ήθελε την αγορά να μείνει ανοικτή έως τις 20:00 το βράδυ και όχι έως τις 23:00, όπως αρχικά είχε αποφασίσει ο φορέας. 

Η δράση του για την τελετή έναρξης έτσι δεν είχε την ανάλογη ανταπόκριση από τα μέλη του αφού ακόμα και τα καταστήματα που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας προτίμησαν από τις 15:00 και μετά να κατεβάσουν τα ρολά τους. Μόνο λίγα μαγαζιά είχαν μείνει ανοικτά κατά τις 17:00 που και αυτά έκλεισαν στη συνέχεια, βλέποντας ότι η πολύχρωμη νύχτα θα γίνει μαύρη. 

Και όμως η αγορά ανήμερα της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με αρκετό κόσμο στα καταστήματα, να δείχνει τουλάχιστον ενδιαφέρον για τις αρκετά συμφέρουσες τιμές στις βιτρίνες, ενώ υπήρχαν και πολλοί που έβγαιναν από τα μαγαζιά με τσάντες και σακούλες.

Ωστόσο από το μεσημέρι και μετά όλα νέκρωσαν με τα καταστήματα να κατεβάζουν τα ρολά και τους εμπόρους να πηγαίνουν στα σπίτια τους. Ανασταλτικό ρόλο έπαιξε στο να μην στεφθεί με επιτυχία η κίνηση αυτή του Εμπορικού Συλλόγου, η φήμη που είχε κυκλοφορήσει στην πιάτσα ότι κλιμάκιο εφοριακών κτένιζε την αγορά, με τους περισσότερους από τους καταστηματάρχες να μην έχουν κάνει αίτηση για τροποποίηση του ωραρίου των υπαλλήλων τους. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την Κυριακή τα καταστήματα είναι προαιρετικά ανοικτά, κάτι που όμως βρίσκει αντίθετο τον Εμπορικό Σύλλογο που ήδη έχει καλέσει τα μέλη του να παραμείνουν κλειστά για την επομένη της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.