Τελευταίες πρόβες πριν από την μεγάλη στιγμή της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού και οι διοργανωτές που έχουν αναλάβει το όλο εγχείρημα φροντίζουν για την παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου όλα να πάνε καλά. 

Ήδη στην πλατεία Γεωργίου βρίσκονται τα μέλη των καρναβαλικών πληρωμάτων που θα πάρουν μέρος, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σπύρο Τσακίρη να τους δίνει οδηγίες για το πώς θα κινηθούν πάνω στη σκηνή. 

Στην πλατεία Γεωργίου βρίσκεται και ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκος Χρυσοβιτσάνος, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι. Μέσα στην επόμενη ώρα αναμένεται να πάνε στην πλατεία Γεωργίου οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος, η παρουσιάστρια Νατάσα Τραγουστή, ενώ όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη μεγάλη στιγμή που θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης. 

Μοναδικό πρόβλημα και ανησυχία των διοργανωτών είναι ο καιρός. Σύμφωνα με την ειδοποίηση που έχουν πάρει οι άνθρωποι του Καρναβαλικού Οργανισμού από τον κέντρο του Αράξου, από τις 9 και μετά το βράδυ του Σαββάτου, αναμένεται να προκληθεί βροχή, κάτι που ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην εκδήλωση. 

Ωστόσο ας ελπίζουμε ότι ο Καρναβαλικός θεός της Πάτρας θα κάνει και πάλι το θαύμα του και δεν θα αφήσει την βροχή να χαλάσει αυτή την γιορτή. Άλλωστε, το λέει και το τραγούδι. "Είτε βρέξει, είτε χιονίσει το Καρναβάλι θα αρχίσει...". 

Το patrasevents.gr βρέθηκε στην πλατεία Γεωργίου λίγο πριν από την τελετή έναρξης: