Η Δημοτική Κίνηση Κοινοτικόν ζητά δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Ελληνικού λαού, ένα πολιτικό τσίρκο άνευ προηγουμένου εξελίσσεται αυτές τις πρώτες μέρες του 2019. Σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται από την απροκάλυπτη δράση των ξένων δυνάμεων μέσω των πρεσβειών τους (βλέπε ΗΠΑ) ή ακόμα και της απευθείας, ωμής παρέμβασης ξένων ηγετών, όπως συνέβη κατά την επίσκεψη Μέρκελ, η αποσύνθεση του πολιτικού βίου της χώρας ολοκληρώνεται. Ο μειοψηφικός κυβερνητικός θίασος κατεβαίνει όλα τα σκαλιά της πολιτικής παρακμής στην προσπάθειά του να αναζητήσει γυρολόγους βουλευτές και να συγκροτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 «προθύμων» που θα τον διατηρήσουν στην κυβέρνηση μέχρι να ολοκληρώσει την υπεσχημένη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και όλα αυτά, παρά τη συντριπτική αντίθεση του Ελληνικού λαού στη Συμφωνία (πάνω από 70% σε όλες τις έρευνες γνώμης) και την αποστέρηση του δικαιώματός του να αποφασίσει με δημοψήφισμα, όπως αντίθετα συνέβη με τους κατοίκους της γειτονικής ΠΓΔΜ.

Σε παλιότερη ανακοίνωσή μας είχαμε σημειώσει ότι με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η ελληνική κυβέρνηση προσυπογράφει μια διαδικασία την οποία προωθούν οι πλανητικοί επικυρίαρχοι, η οποία αργά ή γρήγορα και ανάλογα με τα συμφέροντά τους, θα οδηγήσει σε έξαρση των αλυτρωτισμών, σε ρευστοποίηση των συνόρων, περαιτέρω κατακερματισμό των κρατικών οντοτήτων σε αδύναμα «κρατίδια» και τελικά στην πολτοποίηση και ανάφλεξη της χώρας μας και των Βαλκανίων.

Μια τέτοια συμφωνία που παραχωρεί εθνική κυριαρχία και άρα σύμφωνα με το Σύνταγμα θα απαιτούσε την ψήφο 180 βουλευτών, γίνεται το επίδικο μιας κουρελούς 151 συναλλαγών, εκβιασμών, αποστασιών, μεταγραφών, μιας φθήνιας άνευ προηγουμένου. Τα γεγονότα αυτά δηλητηριάζουν βαθύτατα και ενδεχομένως αμετάκλητα, το δημοκρατικό βίο της χώρας, αποτελειώνουν ένα ήδη κουρελιασμένο, από τη διαδικασία ψήφισης και επιβολής των Μνημονίων, Σύνταγμα και διασύρουν τα απομεινάρια της όποιας έννοιας εθνικής κυριαρχίας.

Πλέον, μόνο ο ελληνικός λαός, ο απαξιωμένος, ο υπέρτατος εγγυητής της συνταγματικής τάξης, μπορεί να αποτρέψει τον πλήρη εκφυλισμό της δημοκρατίας μας, απαιτώντας με την κινητοποίησή του το δημοψήφισμα που η πλειοψηφία του ανίκανου και θλιβερού πολιτικού κόσμου αδυνατεί να υλοποιήσει. Μόνο η προσφυγή σε δημοψήφισμα μπορεί να επουλώσει τις πληγές στο σώμα της δημοκρατίας και το αποτέλεσμά του να δεσμεύσει τις επόμενες κυβερνήσεις.

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες της Πάτρας να συμμετέχουν με ειρηνικό αλλά συνάμα αποφασιστικό τρόπο στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών με σύνθημα-αίτημα: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ"!