Στα χνάρια του Ντόναλντ Τραμπ που σέρβιρε μπέργκερς στους παίκτες ομάδας φούτμπολ εξαιτίας του κυβερνητικού shutdown, ο Τζορτζ Μπους αποφάσισε να προσφέρει πίτσες.

Την Παρασκευή, ο 72χρονος πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του, η πρώην Πρώτη Κυρία Λόρα Μπους, μοίρασαν πίτσες σε ομοσπονδιακούς εργαζομένους, που εργάζονται χωρίς αμοιβή.


«Η Λόρα Μπους κι εγώ είμαστε ευγνώμονες στο προσωπικό της μυστικής υπηρεσίας και σε χιλιάδες ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που εργάζονται σκληρά για την χώρα μας χωρίς να αμείβονται» έγραψε ο Μπους.

«Και ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που τους υποστηρίζουν. Ήρθε η ώρα οι ηγέτες και των δύο πλευρών να βάλουν στην άκρη την πολιτική, να συναντηθούν και να τερματίσουν αυτό το shutdown» πρόσθεσε.

Στην φωτογραφία, ο Μπους φαίνεται να κρατά κουτιά πίτσας στους πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας του.

Περίπου 800.000 κυβερνητικοί υπάλληλοι έχουν πληγεί από το μερικό shutdown της κυβέρνησης που ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που επιμένει πως η χρηματοδότηση ενός τοίχους στα σύνορα οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, είχε δηλώσει ότι αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες ή και «χρόνια».

Οι Δημοκρατικοί τον προέτρεψαν να ανοίξει εκ νέου την κυβέρνηση ενώ συνεχίζουν να συζητούν για την ασφάλεια των συνόρων, αλλά απέρριψαν το αίτημά του για ένα τείχος, ως ανήθικο και αναποτελεσματικό.