Μετά το 0-4 στα Ιωάννινα ο Μαρίνος Ουζουνίδης πατά πιο… γερά, αλλά η ΑΕΚ και ο ίδιος χρειάζονται συνεχόμενες νίκες για να μπορούν να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και ηρεμία.

Ο τεχνικός της Ένωσης μιλώντας στη Nova ενόψει του αγώνα της Κυριακής (19:30) με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ δήλωσε για όσα εκτυλίχθηκαν στα Ιωάννινα: «Τα παιδιά πήραν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Είχαμε καινούριο σχηματισμό με τον ΠΑΣ (3-5-2) και πρέπει να δούμε τι λάθη κάναμε. Τουλάχιστον οι προβληματισμοί ήταν μόνο αγωνιστικοί… Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκρινα πως έπρεπε να παίξουμε έτσι. Δεν σημαίνει πως θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιούμε συνέχεια. Με τις προσθαφαιρέσεις παικτών, πάντα αλλάζεις κάποια πράγματα. Αν υπήρχε το ιδανικό σύστημα θα το παίζαμε όλοι, όλα έχουν συν και πλην. Με τον ΠΑΣ βγήκαν πάρα πολύ καλά πράγματα δημιουργικά, όμως πρέπει να δουλέψουμε και σε αρκετά»

-Για τη διάταξη που χρησιμοποίησε: «Κάθε διάταξη θέλει διαφορετικούς παίκτες, και πάντα εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Τη μεγαλύτερη διαφορά την κάνει η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες. Το πιο σημαντικό για μένα ήταν πως τα παιδιά μπήκαν δυνατά και έβγαλαν καλό πρόσωπο. Είναι πιο εύκολα χωρίς την Ευρώπη, αν και ακολουθεί τώρα Κύπελλο. Είναι σημαντικές οι προσθήκες, με ανανεώσεις και μεταγραφές και πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τους ποιοτικούς μας παίκτες»

-Για τον Αστέρα Τρίπολης: «Ο Αστέρας παίζει καλά από την αρχή της χρονιάς, οι αλλαγές που γίνονται τα τελευταία χρόνια είναι λίγες, οπότε έχουν καλή συνοχή. Πάντα δυσκολεύει τον αντίπαλο και παρουσιάζει καλό πρόσωπο κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Πάντα σκέφτεσαι πως λειτουργεί ο αντίπαλος προπονητής, ο κύριος Παράσχος είναι καλός και έμπειρος προπονητής, είμαστε έτοιμοι»

-Για το αν ο Γκάλο πρέπει να ξεκινάει πιο συχνά: «Αυτό είναι επιλογή του προπονητή»

-Για τη διάταξη με τρεις στην άμυνα: «Η ΑΕΚ ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες αγωνιστικά στο πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος. Το τελευταίο διάστημα είχαμε αρκετά προβλήματα, που σε αυτά προστέθηκε και η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Σημασία έχει να ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι, και οι παίκτες διαβάζουν, ακούνε, δεν είναι εύκολο, επηρεάζονται. Δεν είναι μόνο η αμφισβήτηση στον προπονητή, αυτό περνάει στα αποδυτήρια. Έχουμε όμως έμπειρα παιδιά, τους είπα πως πρέπει αυτά να τα αφήσουν στην άκρη. Είναι οι ίδιοι παίκτες που πήραν το πρωτάθλημα. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, από αυτούς εξαρτάται να συνεχίσουν το ίδιο καλά»

-Για τα προβλήματα τραυματισμών: «Ο Μιχάλης (σ.σ. Μπακάκης) πονάει αλλά νομίζω μπορεί να το αντέξει. Για τον Μάρκο θα δούμε στην προπόνηση, ίσως πρέπει να προφυλαχθεί, θα το δούμε»

-Για τον Κρίστιτσιτς: «Είναι πολύ καλός παίκτης, με ποιότητα, βλέπει γήπεδο, έχει την κάθετη. Και μαρκάρει και παίζει μπροστά. Για εξάρι δεν ήταν η πρώτη επιλογή, για δίπλα στο εξάρι ήταν. Θα το δούμε αν θα παίξει βασικός, τον βάζουμε σιγά σιγά, νομίζω χρειάζεται λίγο ακόμα, νομίζω λόγω εμπειρίας ξέρει να διαχειριστεί τον εαυτό του».