Δολοφόνησε τη δικηγόρο που τον είχε υπερασπιστεί για τη δολοφονία της συζύγου του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο λόγος για τον τον Χαβιέ Σαλβαδόρ Κάλβο, που καταδικάστηκε το 2003 επειδή σκότωσε τη σύζυγό του και σήμερα δολοφόνησε τη δικηγόρο που τον είχε υπερασπιστεί, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι η δικηγόρος, Ρεμπέκα Σανταμαλία Κάνσερ και ο δολοφόνος της είχαν συνάψει ερωτικό δεσμό, ενώ η δικηγόρος, ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός 14χρονου αγοριού.

Για το έγκλημα παραχώρησε συνέντευξη τύπου η περιφερειάρχης Αραγωνίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, Κάρμεν Σάντσεθ, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι δυο τους είχαν προσωπικές σχέσεις» και το οικογενειακό περιβάλλον το επιβεβαίωσε, «επομένως, πρόκειται για ένα έγκλημα βίας με βάση το φύλο» σημείωσε η περιφερειάρχης.

Καταδικάστηκε το 2003 και αφέθηκε ελεύθερος το 2017

Η δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του άνδρα στη δίκη του το 2003. Τότε, αυτός είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για τη δολοφονία με όπλο της συζύγου του πριν από 15 χρόνια, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου του δικηγορικού συλλόγου της πόλης Σαραγόσα.

Τον Ιανουάριο του 2017 αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι θα έληγαν το 2021. Πάντως, αν και το οικογενειακό περιβάλλον επιβεβαίωσε ότι δράστης και θύμα είχαν ερωτική σχέση, άγνωστο παραμένει εάν η επαγγελματική τους σχέση συνεχιζόταν.

Αυτοκτόνησε πηδώντας από γέφυρα

Την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή εντοπίστηκε νεκρός στο Τερουέλ, αφού «πήδηξε από μια γέφυρα», βάσει των πρώτων στοιχείων από την έρευνα.

Λίγες ώρες αργότερα, στην οικία του στη Σαραγόσα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα της 48χρονης δικηγόρου, που έφερε τραύματα από αιχμηρό όπλο.

Βρήκαν τη δικηγόρο μαχαιρωμένη στο σπίτι του δράστη

Οι αρχές εντόπισαν το άψυχο σώμα της δικηγόρου στις 4 το πρωί, στην οδό Pradilla 21 στη Σαραγόσα, ενώ πάνω της έφερε πληγές από μαχαίρι.

Το γραμματοκιβώτιο του σπιτιού φέρει τα ονόματα του φερόμενου ως δολοφόνου και άλλα δύο ονόματα, εκ των οποίων το ένα της αδερφής του.

Η δικηγόρος ήταν παντρεμένη και ο σύζυγός της είχε ενημερώσει την Πέμπτη το βράδυ τις αρχές για την εξαφάνισή της, με τις αρχές να ξεκινούν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της.

Είχε σκοτώσει τη γυναίκα του με κυνηγετικό όπλο

Ο Σαλβαδόρ Κάλβο είχε σκοτώσει τη γυναίκα του, Πατρίσια Μαουρέλ Κόντε στις 22 Μαΐου 2003, με κυνηγητικό όπλο. Η νεαρή γυναίκα ήταν υποψήφια για δημοτική σύμβουλος στην πόλη, ενώ η δολοφονία της έγινε λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Ο Σαλβαδόρ Κάλβο, αφότου τη σκότωσε, ταξίδεψε 180 χιλιόμετρα, μέχρι την επαρχία Τερουέλ της Αραγωνίας. Η μητέρα της γυναίκας τον κατήγγειλε το ίδιο βράδυ, επειδή είχε απειλήσει να τη σκοτώσει.

Ο δολοφόνος ομολόγησε το έγκλημά του και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών και σε αποζημίωση 120.000 ευρώ σε καθένα από τα τρία του παιδιά που τότε ήταν ανήλικοι, αν και του είχε αναγνωριστεί το γεγονός ότι ομολόγησε.

«Δεν θα επιτρέψουμε ένα βήμα προς τα πίσω πίσω στο θέμα της βίας με βάση το φύλο» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος επισήμανε ότι «τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες» στην Ισπανία, από τον σύζυγό τους, τον πρώην σύντροφό τους ή τον εραστή τους.