Σε μια κοινή κατάθεση Ερώτησης στην Βουλή προχώρησε με έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης. Είναι η πρώτη κίνηση Δανέλλη μετά το διαζύγιο με το Ποτάμι και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μια κίνηση που πολλοί την ερμηνεύουν ως αρκούντως ενδεικτική των προθέσεών του.

Το θέμα της ερώτησης που είναι το «Μεταφορικό Ισοδύναμο» για την Κρήτη έχει προκαλέσει ήδη πολλά σχόλια στους διαδρόμους της βουλής και λογοπαίγνια περί του ισοδύναμου… της μεταφοράς της βουλευτικής έδρας στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Την ερώτηση Δανέλλη συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Δανέλλης δήλωσε: «Δεν θα με δείτε στην κυβέρνηση στον ανασχηματισμό, ούτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο βουλευτής υπογράμμισε πως ακόμη και εάν δεχθεί σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό θα την αρνηθεί.

«Δεν είναι το ανταλλάξιμο το ζητούμενό μου» ήταν άλλη μια χαρακτηριστική δήλωση Δανέλλη. «Στη ζωή μου έχω μάθει να ακολουθώ τη συνείδησή μου. Αυτό έχει κόστος. Προσπαθώ να μιλάω πολιτικά. (….) Ήδη από το συνέδριο είχα διαχωρίσει τη θέση μου λέγοντας ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ δεν με αφορά. Εγώ δεν εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί του, η δική μου αντίληψη είναι ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, αυτό που γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη απέναντι στην επέλαση της Δεξιάς. Αντιλαμβάνομαι τον θυμό που υπάρχει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν είναι πολιτική προσέγγιση, δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζονται τα πολιτικά ζητήματα με το θυμικό», υποστήριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής.