Η αγορά της Πάτρας φοράει και αυτή τα καρναβαλικά της με τους εμπόρους της πόλης να μπαίνουν στο χορό, προκειμένου να υποδεχθούν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και οι έμποροι έχουν προετοιμάσει μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού, με μουσικές, happenings και εκπλήξεις, έχοντας σαν στόχο να δώσουν στα μαγαζιά τους ένα καρναβαλικό χρώμα.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό έχουν ορίσει μία ειδική καρναβαλική επιτροπή που προετοιμάζει όμορφες καταστάσεις για τη συνέχεια του καρναβαλιού.  Συναυλίες με Πατρινά μουσικά σχήματα, δράσεις που θα έχουν ένα κύριο καρναβαλικό ύφος και φυσικά η διοργάνωση της καρναβαλικής βιτρίνας όπου θα βραβευτεί το εμπορικό μαγαζί που θα έχει την καλύτερη έμπνευση και φαντασία να παρουσιάσει. 

"Όλες αυτές είναι δράσεις τις οποίες κάνουμε για να δείξουμε ότι είμαστε και εμείς οι έμποροι ένα μέρος αυτής της γιορτής και ότι έχουμε ενεργό ρόλο στο καρναβάλι ως γνήσιοι Πατρινοί" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr, o υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου Μάκης Μακρής. 

Η αρχή λοιπόν της προσπάθειας αυτής θα ξεκινήσει από την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, από το Σάββατο, δηλαδή, με τα καταστήματα να μένουν ανοικτά έως τις 20:00.

Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου πρόκειται να μοιράζουν φυλλάδια σε σημεία της Πάτρας όπου θα έρχονται επισκέπτες, στο ΚΤΕΛ, στον ΟΣΕ και στη Γέφυρα, καλώς ορίζοντάς τους στην πόλη μας. 

Εκπτώσεις πάνω στις εκπτώσεις ανήμερα της τελετής

"Έχει παρατηρηθεί ότι πάντα σε κάθε τελετή έναρξης υπάρχει μια αύξηση της επισκεψιμότητας στην Πάτρα" τονίζει σχετικά ο κ. Μακρής. Αυτή την επισκεψιμότητα οι έμποροι θα προσπαθήσουν να τη φέρουν σε ένα βαθμό και στα μαγαζιά τους, προχωρώντας σε ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις, πάνω στις υπάρχουσες ήδη εκπτώσεις. 

"Είναι γνωστό ότι οι χειμερινές εκπτώσεις που έχουν ξεκινήσει στα καταστήματα της Πάτρας είναι της τάξεως του 50% σε πολλά είδη. Ειδικότερα όμως για την ημέρα της τελετής έναρξης οι εκπτώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες από τα μέλη μας και πάνω σε αυτό πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούν πολλά καταστήματα.

Ο κόσμος μπορεί να συνδυάσει έτσι τη γιορτή του ερχομού του Πατρινού Καρναβαλιού, κάνοντας και τα ψώνια που χρειάζεται, με τιμές που θα τον συμφέρουν και θα του εξοικονομήσουν χρήματα".

Προσοχή: Άμεση υποβολή τροποποίησης του ωραρίου εργασίας

Χρειάζεται όμως μια προσοχή από τα μαγαζιά της πόλης, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν αρκετοί έλεγχοι στην αγορά, σε εστίαση και εμπόριο, ανήμερα της τελετής.

"Τα μέλη θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε υποβολή τροποποίησης του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων τους, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα" τονίζει σχετικά ο Μάκης Μακρής.