Όλα είναι έτοιμα για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019.

Το ξεχωριστό της φετινής τελετής, πέρα από τα δρώμενα και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα δούμε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, έχει να κάνει με την ενεργή συμμετοχή των καρναβαλικών πληρωμάτων. 

Για πρώτη φορά τα καρναβαλικά γκρουπ παίρνουν μέρος σε μία τελετή έναρξης, καθώς το θέμα και το project πάνω στο οποίο θα βασιστεί η ιδέα του Σταύρου Τσακίρη για τους πραγματικούς δημιουργούς και πρωταγωνιστές που κρύβονται πίσω από την μεγάλη γιορτή της Πάτρας, έχει το εξής ερώτημα: "Ποιος έχει γεννήσει, ποιος έχει δημιουργήσει το Πατρινό Καρναβάλι;"

Αυτό είναι το ερώτημα της εκδήλωσης και από την απάντηση αυτή δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τα καρναβαλικά πληρώματα. 

Στο δρώμενο που έχει να κάνει με τα πληρώματα θα πάρουν μέρος γύρω στα 20 γκρουπ που δήλωσαν συμμετοχή και εξέφρασαν ενδιαφέρον στους διοργανωτές όταν αναζητούσαν καρναβαλιστές για το συγκεκριμένο μέρος της τελετής έναρξης.

Οι καρναβαλιστές αυτοί στο πλαίσιο μιας ιστορικής αναδρομής, που όπως εξήγησε και ο Σταύρος Τσακίρης στη συνέντευξη Τύπου, δεν θα έχει να κάνει με γεγονότα και πρόσωπα, αλλά κυρίως με συνειρμούς, θα φορούν στολές από περασμένα καρναβάλια, στολές που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο βιβλίο του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Ο αριθμός των καρναβαλιστών που θα πάρουν μέρος στο δρώμενο θα κυμαίνεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στα 50 με 60 άτομα συνολικά. Το τι ακριβώς όμως θα κάνουν πάνω στη σκηνή και πώς θα συνδυαστεί η εμφάνισή τους με τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος στη γιορτή, παραμένει άγνωστο καθώς κανείς δεν θέλει να χαλάσει το happening. 

Τα γκρουπ και οι καρναβαλιστές έχουν ξεκινήσει πρόβες για την εμφάνισή τους, πάντα, υπό την επίβλεψη του Σταύρου Τσακίρη, ενώ το δικό του ξεχωριστό ρόλο πάνω σε αυτό θα έχει φυσικά και ο Καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Καλπουζάνης, που ως γνωστόν, θα εμφανιστεί με τη μάσκα του Χατζηαβάτη.