Μπορεί ο δήμος της Πάτρας να ισχυρίζεται ότι έχει κάνει σημαντικά πράγματα για τα αδέσποτα και να ετοιμάζει μία σειρά νέων μέτρων για την προστασία τους και γενικότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου που είναι υπαρκτό σε διάφορες γειτονιές της πόλης, όμως οι φιλόζωοι επιμένουν και δείχνουν αμετακίνητοι στη στάση τους. 

Θεωρούν ότι ο δήμος κοροϊδεύει πάνω σε αυτό το ζήτημα και ετοιμάζουν νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα αδέσποτα, τονίζοντας ότι οι εθελοντές κάνουν το χρέος των δημοτικών υπηρεσιών και ότι τίποτα από αυτά που έχει εξαγγείλει ο δήμος δεν έχει γίνει. 

Το νέο ραντεβού έχει δοθεί για την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 11:00 έξω από το Δημαρχείο της αχαϊκής πρωτεύουσας, στην οδό Μαιζώνος και στο κείμενο της εκδήλωσης στο facebook αναφέρονται τα εξής:

"Δυστυχώς μένουμε στο ίδιο έργο θεατές. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με εκατοντάδες ζωάκια να είναι στο έλεος. Δυστυχώς 5 χρόνια δεν υπάρχει η παραμικρή δομή, αν είναι δυνατόν η τρίτη πόλη της Ελλάδας να είναι η μοναδική χωρίς καμία δομή και μέριμνα, χωρίς καν πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμού, σήμανση, χωρίς να έχει δοθεί κόκκος τροφής.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Να θυμίσουμε ότι οι εθελοντές κάνουν το χρέος του Δήμου Πατρέων αναλαμβάνοντας εκατοντάδες στειρώσεις, εκατοντάδες ζωάκια άρρωστα, σακατεμένα, ζώα φαντάσματα, κουτάβια, θεραπείες, πανσιόν".

Ζητούν ένα δημοτικό κτηνιατρείο

Επίσης αναφέρουν: "Ένα δημοτικό κτηνιατρείο κοστίζει μόλις 15.000 ευρώ, όχι καταφύγιο παρακαλώ που έχουν συνέχεια την καραμέλα στο στόμα ότι δεν βρίσκουν χώρο από τα αμέτρητα χωράφια, εκτάσεις που έχει ο δήμος. 

Ένα δημοτικό κτηνιατρείο που μπορεί να είναι στα αμέτρητα ακίνητα του δήμου με συμβεβλημένο κτηνίατρο όπου θα στειρώνονται τα αδέσποτα, θα περιθάλπτονται, θα εμβολιάζονται, θα τσιπάρονται, θα κάνουν θεραπεία κτλ" γράφουν στην ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν στο ίδιο μήκος κύματος:

"Τροφές δεν έχει δοθεί ούτε κόκκος τροφής στα 5 χρόνια, τα ζώα είναι αποστεωμένα από την πείνα και γίνονται επιθετικά, αν είναι δυνατόν να πεθαίνουν ζωάκια από την πείνα. Ταΐστρες και ποτίστρες δεν υπάρχει ούτε μια στην τρίτη πόλη της Ελλάδος, αλλά ούτε και μεταφορικό για να μεταφέρονται τα ζωάκια για στείρωση, θεραπεία κτλ". 

Τι γίνεται με το δημοτικό καταφύγιο;

Τέλος σε ότι αφορά το δημοτικό καταφύγιο που ακόμα δεν έχει γίνει τονίζονται τα εξής:

"Δυστυχώς στα πέντε χρόνια η παρανομία, η παράβαση του δήμου, η αδιαφορία έχει διογκώσει το πρόβλημα σε τεράστιο βαθμό με αποτέλεσμα λιγοστοί εθελοντές να είναι πνιγμένοι με τεράστια χρέη, δεκάδες ζωάκια που φιλοξενούν, πανσιόν και αν είναι σε απελπιστική κατάσταση κάνοντας το χρέος του δήμου.

Αν δεν ήταν οι εθελοντές κανείς δεν θα τολμούσε να βγει έξω. Να τονίσουμε ότι ο δήμος τόσα χρόνια για όλα αυτά χρηματοδοτείται, υπάρχουν χρηματοδοτήσεις για όλα αυτά και κάθε ένα ξεχωριστά.

Δώστε το παρών για τις αθώες ζωές που υποφέρουν, ας δώσουμε όλοι το παρών να σταματήσει αυτό το έγκλημα, αμέτρητα ζωάκια πεθαίνουν βασανιστικά από αρρώστιες, πείνα, από αυτοκίνητα, από φόλες, ας γίνουμε η φωνή των αθώων ανυπεράσπιστων πλασμάτων».