Σε "πυρετό" προετοιμασίας βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου αυτές τις ώρες, προετοιμάζοντας τα όσα θα δούμε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Οι σκηνές, κρίνοντας από τις εργασίες που κάνουν οι υπάλληλοι του δήμου στην πλατεία Γεωργίου θα είναι τουλάχιστον δύο κάτι που ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr. Η μία θα είναι μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Απόλλωνα και η άλλη κοντά στο πάνω συντριβάνι. Οι δύο αυτές σκηνές ενώνονται με μία πασαρέλα - διάδρομο που αναμένεται να εξυπηρετήσει το θέαμα που θα δούμε στην τελετή έναρξης. 

Οι προετοιμασίες, άλλωστε, γίνονται με βάση τις ανάγκες της μουσικό-χορευτικής παράστασης που έχει σκηνοθετήσει ο Σταύρος Τσακίρης, ενώ αναμένεται να υπάρξει και η τοποθέτηση ενός video wall για το κινηματογραφικό δρώμενο που περιλαμβάνει η τελετή, σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Φαφούτη. 

Πάντως, το Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" έχει ντυθεί στα καρναβαλικά του, φορώντας μάσκες στο ύψος του μπαλκονιού του και αναμένονται από στιγμή σε στιγμή να τοποθετηθούν στην πλατεία και τα καρναβαλικά εκθέματα των περασμένων καρναβαλιών που έχουν ανακαινιστεί από τα χέρια των τεχνιτών του Καρναβαλικού Συνεργείου.


Όλα λοιπόν σιγά - σιγά, αλλά σταθερά παίρνουν τη θέση τους στην πλατεία Γεωργίου για τη μεγάλη γιορτή, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στην "καρδιά" της Πάτρας, από όπου θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα του ερχομού του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ερωτηματικό, πάντως, είναι για την ώρα αν η εικόνα των δρώμενων σε όλη την Ελλάδα, μεταφερθεί ζωντανά από την τηλεόραση της ΕΡΤ. Το σίγουρο είναι ότι οι εικόνες θα παίξουν έστω και μαγνητοσκοπημένες σε όλα τα αθηναϊκά κανάλια. Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε.