Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν στην Παραλία Προαστίου οι κάτοικοι της περιοχής από τα έργα που γίνονται για την κατασκευή των λυμάτων. 

Σύμφωνα με τα όσα λένε, ο εργολάβος στον οποίο έχει αναθέσει το έργο η ΔΕΥΑΠ έχει προχωρήσει στο σκάψιμο πολλών και μεγάλων τμημάτων των δρόμων της συνοικίας, αφήνοντάς τους όμως στη συνέχεια έτσι. 

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι δρόμοι να μετατρέπονται μετά τις εργασίες σε χωματόδρομους, αφού κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει φροντίσει να τους ασφαλτοστρώσει. Το θέμα έχει κάνει τους δρόμους της συνοικίας λασπόδρομους, αφού όταν βρέχει δημιουργούνται τεράστιες λίμνες, ενώ όταν δεν βρέχει, οι αναρτήσεις των αυτοκινήτων των κατοίκων καταστρέφονται από τις πολλές λακκούβες. 

Οι περίοικοι υποφέρουν τόσο όταν οδηγούν, όσο και όταν είναι πεζοί, ενώ η κατάσταση έχει γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη για τα δίκυκλα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι, ακόμα και κάποιες ασφαλτοστρώσεις που έγιναν σε ορισμένους δρόμους, ήταν τόσο πρόχειρες όπου η άσφαλτος έχει βουλιάξει ήδη από τη διέλευση των οχημάτων. 

Οι κάτοικοι της περιοχής καλούν τους αρμοδίους να πάρουν άμεσα μέτρα. Όπως επισημαίνουν, το έργο της αποχέτευσης είναι πραγματικά σημαντικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει η συνοικία τους να μείνει χωρίς δρόμους...